Добрі католики тримаються офіційного вчення Церкви!

Oct 13, 2012 19:19


В наші часто драматичні часи можна зустріти неоднакові погляди серед християн, зокрема католиків, на ті чи інші моральні питання щодо життя (діяльності) людини у суспільстві. Ліберальність у цьому плані переплітається насамперед із очевидним гріхом. Як не дивно, певні особи, що декларують себе... католиками, можуть не мати нічого проти контрацепції, абортів, гомосексуальних "шлюбів" тощо. Стає від цього навіть моторошно...

Пригадую, як раніше в одному з університетів Канади на уроці англійської мови я мав дискусію з одним викладачем (католиком), який був за... гомосексуальне співжиття і зазначив, що знає так само немало... добрих католиків, що це підтримують... Це, отже, також чули численні студенти із різних країн.

Прийшлося пояснити, що насправді вони не є "добрими" в рамках католицької доктрини. Як люди у повсякденному житті вони можуть бути добрі (щодо характеру, наприклад), та не автентичними католиками: офіційне вчення Католицької Церкви є проти гомосексуальних "пар", гріха гомосексуалізму.

Якщо хтось хоче бути дійсно добрим католиком, то мусить знати та сповідувати церковне католицьке вчення, вивчати актуальні документи (папські енцикліки) на ті чи інші морально-духовні теми і т.д.

Викладач задумався, не мав уже, що сказати у відповідь. На жаль, таких як він немало нині...



католицизм, Церква, Канада, гомосексуалізм, дискусії, досвід з минулого

Previous post Next post
Up