Овсяно-банановые маффины с штрейзелем - Oat & banana muffins with apple and almond streusel
Nov 07, 2016 00:29
Добрый день! Сегодня хочу предложить вам вкусный кексики к завтраку) Ароматные, нежные благодаря им утро ваших близких будет прекрасным!) Рекомендую:
[English version] Hallo! ! Today I want to offer you delicious breakfast cake) Tender and sweet they will make your family's morning perfect) I recommend: for 8-10 pcs 100 gr of butter 1 big banana 2 eggs 2/3 of glass of sugar 2/3 of glass of oats 1 tsp of baking powder 2/3 glass of flour 1 tsp of vanilla extract 1 big or 2 middle size apples streusel 50 g of ground almond 1 tbsp of flour 1,5-2 tbsp of oil 1 tbsp of sugar Whip soft butter with sugar, add mashed banana and eggs one by one. Add vanilla, flour sifted with baking powder and oats. Stir until its smoothness. Peel apple and cut into dice. Add apple to the dough. Take muffin tin and put muffin liners inside. Mix ground almond, sugar and flour for topping. Add butter and mash with your finger into crumble. Fill 2/3 of muffin tin with dough, add crumble on top and keep in heated up tp 180C oven for 25-30 minutes. Let them cool for a bit, and you are ready to go! Bon appetite на 8-10 шт
100 г сл масла 1 крупный банан 2 яйца 2/3 стакана сахара 2/3 стакана овсяных хлопьев 1 ч/л разрыхлителя 2/3 стакана муки 1 ч/л ванильного экстракта 1 крупное яблоко или 2 средних
Мягкое масло взбить с сахаром, добавить пюрированный банан и яйца по одному. Добавить ваниль и просеянную с разрыхтелем муку и хлопья. Перемешать до однородности. Яблоко очистить и нарезать кубиком. Добавить яблоко в тесто. В формочки для маффинов положить бумажные вкладыши.
Для посыпки смешать молотый миндаль, сахар и муку. Добавить масло и размять пальцами все в крошку. Наполнить формы на 2/3 объема тестом, присыпать крошкой и отправить в разогретую до 180С духовку на 25-30 минут.
Немного остудить готовые маффины и подавать к столу!