Меря и образование Руси

Oct 08, 2011 23:12



image Click to view



Именно украинцы в отличие от самих русских смотрят на историю образования Руси без стереотипов, без оглядки на последующую имперскую историю ее северо-восточной окрайны - Московии - России. Они понимают, что если центральная часть России говорит исключительно по-русски, то это не означает, что мерянско-мещерско-муромская часть истории и культуры не ( Read more... )

финно-угорская Русь, финно-угорский субстрат, история Руси, меря

Leave a comment

Comments 12

Украинцы о нас. pingback_bot October 8 2011, 19:56:37 UTC
User nordman75 referenced to your post from Украинцы о нас. saying: [...] Оригинал взят у в Меря и образование Руси [...]

Reply


manul_a October 8 2011, 20:27:01 UTC
они бы лучше о хазарах-аварах-торках-черных клобуках-половцах почаще вспоминали, которые в них след оставили ;)
тут работает принцип: "сам дурак" (можно еще вспомнить кто громче всех кричит: "держи вора!")

Reply

migrant_ua October 8 2011, 21:54:11 UTC
росияне такия росияне :)
http://s57.radikal.ru/i158/1110/2b/2d9bdeb96814.jpg

Reply

manul_a October 9 2011, 05:43:28 UTC
Омельян Прiцак «Половцi»: «Частина Половців втекла у 40-х рр. XIII ст. перед Монголами до Угорщини під проводом тестя Мстислава Мстиславича Удатного, Котяна із племени Тертер-оба; вони деякий час втішалися автономією, але опісля помадярилися. Але більша частина Половців осталася на своїх землях. Ті що не прийняли ісламу влилися в українську мовну спільность.»
«Половці оставили замітний слід в українській топоніміці. Але досі половецьких назв не тільки що не досліджено, а навіть ще не зібрано. Історичні джерела знають цілу низку сіл і містечок Половці/Половичі/Половецьке, напр. в доріччу Росі (1616 р.), у житомирському повіті (1593 р.), на р. Сулі (перед 1569 р.) і т. д. Також місто Умань дістало назву від них (куман).»

Reply

migrant_ua October 9 2011, 08:36:50 UTC
"Ті що не прийняли ісламу влилися в українську мовну спільность."
-
Тобто всетаки половці влилися в український етнос, а не навпаки. Іньшими словами - вони асимілювалися.

П.С. Я в жодному разі не став би заперечувати певний вплив половецької, печенізької чи черкоської культур на становлення української нації. І по аналогії з половцями, можна навести у приклад містечко Печеніги на харківщині, або місто Черкаси... Українські козаки на початку вже 20 століття носили черкески (власне так само, як і донські та кубанські козаки). Оцевидно, що якесь, хоча б мінімальне змішування етносів мало місце принаймні на степовій Україні, яка колонізовувалась козаками, і не тільки.
Але на заході, на півночі і в центрі країни, мені здається, населення настільки автохтонне, що вростає корінням в ту землю.
Це я роблю висновок зі своїх власних спостережень, оскільки живу на Галичині, і часто подорожую по Волині, Поліссі, Поділлі, Буковині і т д...

Reply


mysliwiec October 8 2011, 22:44:09 UTC
:) Только на будущее, вы поосторожнее с Олесем Бузиной (Это фрагмент из его передачи).
Этот тоскующий по величию хохол- имперец ( даже любит фотографироваться в форме царского офицера) известен своей способностью из достоверных фактов мгновенно "слепить" самые парадоксальные и невероятные выводы, из которых следует, что те украинцы кто не хочет опять назад в империю, под крыло Москвы- моральные уроды.
Вот здесь он "во всей красе": http://mysliwiec.livejournal.com/23623.html

Reply


manul_a October 9 2011, 09:29:05 UTC
вообще по всему наговоренному этим бравым хлопчиком можно пояснить следующее ( ... )

Reply


lianina_minsk October 9 2011, 11:29:43 UTC
Ничего себе, парень только начал говорить (только хотела спросить: "а что там дальше"), а как его раскрутили однако! Тут не то что кино, тут комментов продолжение надо ждать...
Хотя, все-одно останутся только предположения и догадки...

Reply


Leave a comment

Up