Яблуневий штрудель / Яблочный штрудель / Apple strudel

Jul 12, 2013 15:23

Останнього разу я куштувала штрудель у Празі. Його подавали зі збитими вершками. Це було дуже смачно! Як основу, я використовувала рецепт Юрія Приємського.









Тісто:

Борошно - 150 г
Олія - 1 ст. ложка
Вода - 100 мл

Начинка
Яблука - 400 г
Цукор - 60 г
Кориця (палички) - 1 шт.
Бадьян (зірочки) - 2 шт.
Вершкове масло - 10 г
Жовток - 1 шт.
Бісквітні крихти - 15 г
Гвоздика - 2 шт.

Замісити тісто і відправити в холодильник на 20-30 хвилин.

На розпечену пательню насипати цукор. Нарізаємо кубиками яблука (без шкірки і серцевини)і додаємо до цукру (яблука мають карамелізуватися) . Додаємо спеції і вершкове масло і готуємо ще 5 хвилин. Знімаємо з вогню й даємо охолонути.
Тісто розкачуємо на пергаменті, попередньо додавши трохи борошна. Викладаємо на тісто яблука, рівномірно, і загортаємо все у вигляді рулету. Викладаємо штрудель на деко, змащуємо його зверху жовтком і посипаємо подрібненим бісквітом. Випікаємо при 180 С , 30-35 хв. Смачного!!!!!


Последний раз я пробовала штрудель в Праге. Его подавали со взбитыми сливками. Это было очень вкусно! Как основу я использовала рецепт Юрия Приемского.





Тесто
Мука - 150 г
Масло растительное - 1 ст. ложка
Вода - 100 мл

Начинка
Яблоки - 400 г
Сахар - 60 г
Корица (палочки) - 1 шт.
Бадьян (звездочки) - 2 шт.
Сливочное масло - 10 г
Желток - 1 шт.
Бисквиты савоярди - 15 г
Гвоздика - 2 шт.

Замшать тесто и отправляем в холодильник на 20-30 минут.

На раскаленную сковороду насыпаем сахар. Нарезаем кубиками яблоки (без кожуры и сердцевины)и добавляем к сахару. Добавляем в сковороду специи и сливочное масло и готовим еще 5 минут. Снимаем с огня и даем остыть. одну палочку корицы, 3 звездочки бадьяна, немного мелко нарезанного имбиря и 5 цветков гвоздики.
Тест раскатываем на пергаменте, предварительно добавив немного муки. Выкладываем на тесто яблоки, равномерно, и заворачиваем все в виде рулета, защепив края. Выкладываем штрудель на противень, смазываем его сверху яйцом и посыпаем измельченным бисквитом савоярди. Отправляем штрудель в разогретую до 180˚ духовку на 30-35 минут.


Last time I tried strudel in Prague. It was served with whipped cream. It was very tasty! Try it!





Dough
Flour 150 g
Vegetable oil - 1 tablespoon
Water 100 ml

Stuffing
Apples - 400 g
Sugar, 60 g
Cinnamon (sticks) - 1 PCs
Star anise (asterisk) - 2 pieces
Butter - 10 g
Yolk - 1 piece
Savoiardi biscuits - 15 g
Carnation - 2 PCs

Mix all ingridients for the dough and send it to refrigerator for 20-30 minutes.

On a hot pan put the sugar. Dice apples (without peel and core)and add to sugar. Add the spices and butter and cook for another 5 minutes. Remove from the heat and give them cool.
Spread on the dough apples evenly, and wrap it all in the form of rolls. Spread the strudel on a baking sheet, brush his top with egg yolk and sprinkle with crushed savoyardi biscuit. Send strudel in a preheated oven to 180C for 30-35 minutes.

Сладкая выпечка, Яблоки

Previous post Next post
Up