Закриття Яндекс.Фоток

Mar 10, 2018 09:48

Чим довше живеш, тим більше впевнюєшся, що все в нашому світі тлінно і ненадійно. Напередодні Міжнародного жіночого дня, ввечері 7 березня, прийшла розсилка з Яндексу про те, що вони закривають сервіс Яндекс.Фотки. Цим вони остаточно підірвали довіру не тільки до себе, а й до інтернету загалом. Ну хто б міг повірити, що яндексівці надумають колись закрити популярний безкоштовний фотохостинг?! А може в тому і причина, що він був безкоштовний і популярний? Однак користувачам не запропонували нормальної альтернатииви. Хоча заспокоїли (ага, ми їм так і повірили!), що фотографії перенесуть на Яндекс.Диск і посилання на вже завантажені знімки будуть активні. Але невідомо як відбудеться перенесення знімків. І невідомо, скільки будуть працювати старі лінки. А Яндекс.Диск не вдасться використати в якості фотохостингу. Кажуть, що перенесення відбудеться до 27 квітня. Але думаю, що можуть обрадувати і раніше.

Причини для закриття, начебто, зменшення відвідуваності аж до 5% від всіх зареєстрованих. Щось слабо в це віриться. Хоча, думаю, що після заборони Яндекса в Україні кількість відвідувачів й справді могла зменшитися. Та думається, що справжня причина в бажанні заробити. Тому халяву і прикрили.

Народ у паніці пакує валізи і заводить аккаунти на Флікрі. Тож тепер стає страшно і за нього. Невідомо, чи витримає він наплив нових юзерів. Вже деякі пишуть, що відмовляють у реєстрації.

Ну і наостанок, питання - що робити? Залишити все, як є і чекати, коли зламаються посилання на старі фото? Або переносити архів на Флікр і редагувати пости? Мабуть таки доведеться переносити фотки. Але тільки з фотозвітів. І тільки на Дрімі. А в ЖЖ залишити фотки з Яндекса. Бо фоток аж понад 10 тисяч. Не знаю, скільки це займе часу. Думаю, що не один місяць. Тому нових звітів поки що не чекайте. Та й про рубрику "Найкращі фотозвіти року" доведеться забути. От такі справи.

А є ще один варіант. Тупо "забити". А блогерство закинути. Так і очі будуть здоровіше. І більше вільного часу.

інтернет, щоденник, блог, думки, Яндекс

Previous post Next post
Up