Protingieji IT kurmiai

Jun 12, 2009 11:19

Nejuokais susidomėjau adapteriais internetui per el. tinklą. Bo WiFi namuose ne laptopui labai nenoriai veikia, čia gi lyg ir puiki alternatyva. Kainuoja tas malonumas 176 Lt. Kaip manote, ar verčiau gręžti sienas ir tempti banalų tinklo laidą (siena - perdengimas, laidai matosi, etc.), ar naudotis naujomis galimybėmis ( Read more... )

it, wifi

Leave a comment

Comments 20

arbusis June 12 2009, 13:00:23 UTC
skaičiau andai prieš n metų, kad Vokietijoje (berods) viena kompanija norėjo būti ineto provaideriais ir bitus tiekti kartu su voltais. kažkas jiems nutiko, tai planai žlugo.
(kvepia man čia concordais, airbusais ir vandeniu varomais automobiliais).
bet aš tai mėginčiau tokį būdą pas save namie įsivesti, jei jau nuolat savo ištikimus skaitytojus kamuočiau rašiniais apie interneto savo namuose bėdas :)

Reply


pingwinas June 12 2009, 16:03:19 UTC
Variantai:
a) Korta ~70Lt. Prailginimo kabeliukas ~10Lt. Ten toks tarp antenos ir plokstes, su desktopais daznai buna, kad korpusas efektyviai ekranuoja signala.

b) Pereit netstumbleriu, ir paziuret gal ant to paties kanalo kabo keli kaimynu AP. Tiesiog perjungt abu irenginius i ta, kuris laisviausias.

c) Bluetooth irenginiu salimais nera? jei naudojami, tai velgi pakaitaliot kanalus, nes BT naudoja panasius daznius.

d) nieko ner patikimiau uz varini kabeli :)

Reply


pingwinas June 12 2009, 16:57:56 UTC
variantas d) organizuoji suneštinį piknikėlį, malkų.

O gera kompanija pati susirinks :) (Negarantuoju kad piktus adminus galima vadint gera kompanija, nes kur du trys susirenka, tai kalbos vien apie kompus...)

Reply


daugaila June 12 2009, 19:30:10 UTC
Taip, 1991 m. elektros laidais bendravome. Buvo ir kitas variantas bendrauti su Latvija - geležinkelio bėgiais, t.y. bėgiai irgi laidininkas. Ar šį ryšį geležinkelininkai naudoja dabar - nežinau, bet tais metais naudojo. Namuose šis ryšys, žinoma, nepritaikomas :)

Reply


Leave a comment

Up