Valatkai - pavasaris

Mar 02, 2009 09:36

Ką gi - pradeda iš karto sunkioji artilerija: ne amsiukai Matelis, Dambrauskas. Ir - kaip įprasta - vulgariai, tik šįsyk jau ypač vulgariai, norom nenorom prašosi prielaidos apie redaktoriaus būklę. Skirtingai nuo maliboo , straipsnį perskaičiau, bet, turiu pasakyti, kad malibas nieko neprarado neskaitęs. Nors kai kurias tezes tikrai reikėtų pasižymėti, ( Read more... )

spauda

Leave a comment

Comments 26

xerksas March 2 2009, 08:11:40 UTC
Jei ne paslaptis, kuo Tomas užkliuvo?

Reply

maumaz March 2 2009, 10:22:14 UTC
Amžinas znatokas.

Reply

rokiskis March 2 2009, 11:52:48 UTC
O tai tamstai labiau patinka tie, kurie net ir nuomonės neturi?

Reply

maumaz March 2 2009, 12:28:23 UTC
Man patinka tie, kurie kartais prisimena "aš žinau, kad nieko nežinau". Čyvui tai nebūdinga.

Reply


arbusis March 2 2009, 09:25:54 UTC
man morčius. juk geram katinui - ir gruodį morčius :)
kažkokių baisumų šiuokart valatkos rašinyje neįžvelgiau. o tavo, maumai, parinktai citatai netgi pritarčiau. arba į kunigus (žemaitės laikais), arba į valdininkus (jopapa, kada pakeis tą žodį į tarnautojas įstatymų lygmeniu?) žmogeliai veržėsi.

kitą vertus, pažvelgti į grybauskaitę iš kitos pusės (ypač, kai akių niekas nedrasko žodžiais "lesbietė", "kėgėbistė") visad į naudą.

Reply

zalias_bebras March 2 2009, 13:32:33 UTC
Šiaip jau, šitą Valatkos (ar Valančiaus?) citatą daug seniau už jį viešai yra išsakiusi Aušra Maldeikienė (cituoju iš atminties - tai buvo apie 2002-2003 metus): “kaimo žmogeliai išsijuosę keikia vagis Seime ir valdžioje, bet kiekviena ta moterėlė nori, kad jų vaikui pasisektų ir tas gautų nors kokią raštininkėlio vietą seniūnijoje“.

Reply

arbusis March 2 2009, 13:41:37 UTC
tai ir sakau, nuo seno čia - ar į kunigus, ar į raštininkėlius

Reply


sielojramu March 2 2009, 09:38:19 UTC
valatkos straipsnis man visai patiko, satyriskas, bet ne tiek apie pacia grybauskaite, kiek tautos simptomus.

Nors gal man panasiau ne i rujojima, o i eilini naivu mesijo issiilgima, kai paklausai apklausas gatveje, tai atrodo, kad tauta apgirtus, praktiskai kiekvienas apklaustas sako "as uz Grybauskaite", kai paklausia "kodel?", dazniausiai pasimeta ir geriausiu atveju isstena "nes kieta". Man truputi baisu ir as labai noreciau, kad tauta prie balsadeziu eitu issiblaivius.

Reply

krakadyla0 March 2 2009, 09:56:06 UTC
+1. Ir tas 'pusiau vyras' sakyč ne najiezdas ant pačios Grybauskaitės, bet tautos balsavimo ypatumų.

P.S.: Aš už Grybauskaitę, nes koks skirtumas?

Reply

maumaz March 2 2009, 10:26:34 UTC
O aš tikriausiai tik kaip dėl "mažiausios blogybės". Man neatrodo, kad iš jos bus gera prezidentė, nes geras ir specialistas yra būtent biurokratas ir specialistas biurokratas, o kaip asmenybės mes jos dar nežinom.

Reply

senis_albinas March 2 2009, 11:22:42 UTC
Biurokratai! Jūs neturite teisės išnešti baldų! (c) "Dvylika kėdžių"

Reply


kiaulia March 2 2009, 09:57:27 UTC
Šitas Rimvydo straipsnis gana nugludintas. Net nustebau perskaitęs. Iš esmės Dalia palaikoma. Saikingas pamazgų kibirėlis ir vilties kibirkštis, kad bent jau lietrytis rinkimų metu prie jos mažiau kabinsis. Kad RE su vakarūške staugs visais obalsiais ir aiškins, jog Valinskas geriau - man jau dabar aišku, bet jeigu bent LR sugebėtų išlikti ramus, Dalia turėtų šansų.

Reply

maumaz March 2 2009, 10:25:38 UTC
Laikas parodys. Aš manau, kad toliau bus tik daugiau.
Ir, mano akimis, problema ne palaikyme ar nepalaikyme - problema kultūroje.

Reply

e_griseus March 2 2009, 11:01:48 UTC
Apie kokią kultūrą kalba, kai buvusioje "Komjaunimo tiesoje", buvęs "Tarybinio pedagogo" redaktorius-komunistas, vapsi apie buvusią partinės mokyklos dėstytoją? Matyt Patackas tikrai turi kilmingo Patockių kraujo; jau tada pajautė Šarikovą.
Nežinau, ar balsuosiu už Grybauskaitę, nes kol kas žinau tik tiek, jog ji turi smegenų; ir jei reikės rinktis tarp kokio Valinsko, tai ką padarysi, teks rizikuoti. Aišku, jei ji nepradės lakstyti po gatves su vaivorykštine vėliava ar nepaaiškės, kad rusų popo įšventinta į kunigaikštienes už darbą kgb, ar baisiausia, Maximos gaujos statytinė. Va dėl paskutinio tam tikrų abejonių kyla, nes ji "paspaudė mygtuką" dėl 76 mln. PVM atskaitos VP, o ir Vasiliauskas elgėsi abejotinai. Vis tik, per didelė suma buvo, kad nebandyti teisminio kelio.

Reply

zalias_bebras March 2 2009, 13:37:28 UTC
Patackas pylė už “fašistą“, ne iš kilmingumo pajautimo. Nes “kilmingas“ žmogus užleistų šalia jo sėdinčio stovinčiai moteriai vietą troleibuse. Abu pastebėjimai - iš mano asmeninių “obzervacijų“.

Reply


Tadas anonymous March 2 2009, 12:00:00 UTC
Man tai Valatkos rasinys primine naujausius mokslo tyrimus apie tai, kokiais instinktais (net ne jausmais, Valatka cia nepakankamai giliai ziuri!:) vadovaujasi rinkejai balsuodami... Taigi klausimas: "Kodel Grybauskaite visgi?", zinant visus siuos naujausius tyrimus, daros tik dar idomesnis. Ka atsakymas sako apie musu, lietuviu, instinktus ir psichologija? Ir cia Valatka geru dalyku uzkabino, kad ir ne itin maloniu stilium (pvz, del to, kaip mes nekanciam valdininku, bet slapcia tikimes patys jais tapt ar bent vaikus i juos "isleist"...); bet manau kad dar daug idomiu uzvalgu cia gali butu pareikst - ir galbut kas nors tai padarys.

Nuoroda i mineta tyrima:

Politicians chosen on face value

People are more likely to choose political candidates based on their
looks thanks to an instinctive evolutionary mechanism, Swiss
scientists believe.
Researchers from Lausanne University say that when choosing a leader,
both adults and children employ the same inborn processes for what is
an extremely complex act. ...»Reply


Leave a comment