Leave a comment

candrika November 9 2013, 19:32:19 UTC
Ви в статті не згадали (чи не наголосили на) одному з аспектів пост-колоніального фемінізму, який мені особисто найбільше запам'ятався, коли я це діло вивчала, і за який власне вам багацько дістається, а саме, що пост- колоніальна феміністка змушена боротися не лише з колонізаторами і своїми чоловіками, а також і з своїми ж колегами-феміністками з колонізаторського табору. В цьому сенсі багато з тих індійських, африканських, чи арабських феміністок якраз змушені були відстоювати свою іншість (в т.ч. іншість свого фемінізму, право називатися феміністкою і при тому не відмовлятися він певних традицій, бо вони важливі для їхньої культури, які, наприклад, білі феміністки вважали анти-феміністичними - на приклад в стосунку до одягу, чи до певних традицій шлюбів ( ... )

Reply

maryxmas November 9 2013, 19:47:38 UTC
дякую, дуже слушне зауваження. я не хотіла лізти в ті дєбрі, коли писала -- бо і так понавпихувала туди все, що тільки могла, а ще раз згадувати, що жінки між собою чубляться, було просто боляче.
але певно, треба було це згадати.

до речі -- чи я вас запрошувала до спільноти feminism_ua?
в нас там тихо, але дуже інтелігентна публіка -- і чим більше цікавих людей туди писатиме, тим розвиненішим буде наш фемінізм :)
(а то останнім часом там майже виключно мої пости, а мене це засмучує)

Reply

candrika November 9 2013, 20:00:16 UTC
Дякую, але я пас - я не знайшла для себе серед всього різноманіття фемінізмів такого напрямку, який би мене влаштовував (і не сильно конфліктував би з моїм основним академічним інтересом), тому я перестала само-ідентифікуватися як феміністка, хоч час від часу по старій пам'яті можу щось бовкнути, але не настільки, щоб належати до спільноти... Ну і крім того в мене внаслідок певних моїх "релігійно-культурних" переконань нема особливої толерантності до деяких конкретних проявів фемінізмів, тобто я сама не підпадаю під ту вимогу сестринської толерантності, яку вважаю необхідною для сучасного фемінізму.

Reply

maryxmas November 9 2013, 20:15:37 UTC
як все складно.
мене он страшенно дратують своєю мізогінією наші нові жжшні радфєм.
але це ж не привід відмовлятися від фемінізму загалом :)
а загалом це цілком нормально розходитись про певних принципових позиціях із представницями деяких напрямків, бо їх же ж до біса, а з усіма погоджуватись навіть за бажання не вийде.
але я не наполягатиму. матимете настрій -- заходьте :)

Reply

candrika November 9 2013, 20:31:41 UTC
Дякую :).

Reply


Leave a comment

Up