Давно я не писала про їжу:)

Jan 21, 2009 18:02

Якщо ви тільки збираєтеся з роботи додому, хапайте рецептик з собою і докупіть дорогою продукти.
Якщо ви вже вдома, сподіваюся, холодильник вам допоможе:)

Абсолютно нічого особливого і видатного, але може хто забув таку просту і смачну страву, то я нагадаю:)
Цей зимовий салатик я полюбляю і часто готую (сьогодні, правда, не сама робила, а замовляла:)

Отже,
Капуста - пекінська або білокачанна - яка є.
Яйця варені - 1 яйце на 1 людину:)
Зелений горошок консервований.
Скибочка твердого сиру (опційно).
Зелена цибуля.
Кріп, петрушка.
Сметана.

Зварити яйця*, охолодити.
Тоненько нашаткувати капусту. Посолити і гарно пожмакати руками.
Покришити яйця і сир невеличкими кубиками, додати горошок. Дрібно покришити зеленину.
Перемішати, скуштувати на сіль. Заправити сметаною. Їсти із задоволенням.

_________
* Останнім часом варю круті яйця таким способом: ставлю варити, як звичне - мию, заливаю холодною водою, додаю ложку солі; після закипання накриваю кришкою і відставляю з вогню на 12 хвилин; потім охолоджую під холодною водою. Результат - дуже ніжні яйця з жовтенькими, а не синіми жовтками, не гумові. На що вже я не люблю крутих яєць, і то такі я можу із задоволенням їсти:)

УПД: а про поживну цінність складників салату можна почитати тут.

гастрономічне

Up