Сучасний український борщ

Sep 19, 2008 16:41

До борщелюбів
Побачила я ролик процесу приготування борщу, виконаний білорусом, який живе в Москві. За вичитаним рецептом.

Зрозуміло, що немає єдиного правильного способу приготування борщу, тим більше, що реалії змінюються, і відповідно змінюються підходи до приготування їжі.

Отже, виникла така ідея: я зараз іду готувати борщ; поки він готується, ( Read more... )

гастрономічне

Leave a comment

Comments 24

igorsova September 19 2008, 14:56:23 UTC
Цікава, як на мене, стаття про борщ, правда англійською.

".... borshch isn't Russian. It's Ukrainian. "One could understand and forgive foreigners for calling borshch a Russian national dish” ..."
http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/2008/mar/15/foodanddrink.travelfoodanddrink

Reply


(The comment has been removed)

markitka September 19 2008, 15:41:47 UTC
а то!

Reply

(The comment has been removed)

kag0r September 20 2008, 11:58:16 UTC
ліниві були тато з мамою, що на бульйонних кубиках без буряка борщ варили:))

Reply


доєднуюся beanshee September 19 2008, 15:49:50 UTC
пишу свій (бабусин), бо мама готує не так зовсім. (неправильний у неї борщ. смачний але неправильний :))

Я варю бульон на яловичині. Краще якшо ребра або яка інша кістка.
У вже готовий бульон закидаю по черзі:
- тонко насічений рожевий (смугастий) буряк;
- картоплю, величенькими брусочками;
- тонко насічену капусту, дрібно різану цибулю і натерту моркву.
після кожної "закладки" борщ має закипіти на тихенькому вогні.

як готова картомля (добре якщо вона трапиться "піскувата" - щоб розкипілася) ллю домашній томатний сік (магазинний не підходить, бо він не кислий :)

солю, інколи перчу трохи, кидаю пару лавроврових листків, зірочку бад'яну, посічений і розтертий із сіллю зубок часника і багато кропу (коли є - зелений, а от зараз уже - сушений).

Reply

забула - beanshee September 19 2008, 16:00:07 UTC
Сумщина-Полтавщина
:)

Reply


gurzuff September 19 2008, 18:24:11 UTC
про борщ можна писати вічно)

Reply

markitka September 19 2008, 18:33:51 UTC
факт!

Reply


sbks September 19 2008, 19:26:09 UTC
В мене з кавказьким присмаком: квасолька маленька темно-червона, на кастрюлю - min чайна ложка абхазької домашньої аджики та вищавити півлимонки, в тарілку - щіпку подрібленої кінзочки з селерою. Колір дуже насичений, смак - саме то.

Reply


Leave a comment

Up