РЕПРЕСІЇ В ОДЕСІ

Sep 11, 2015 22:48

Originally posted by bilozerska at РЕПРЕСІЇ В ОДЕСІ



8 вересня, 15:06

Сьогодні, 8 вересня 2015 року, додому до керівника Одеської обласної організації політичної партії "Правий сектор" Сергія Стерненка нагрянули невідомі люди в масках, зі зброєю і без розпізнавальних знаків - скоріше за все, з міліції, але певності бути не може. Вони провели у Сергія обшук, не допустивши адвоката, який разом з активістами і представниками ЗМІ стояв в цей час під квартирою Сергія. Стерненко встиг лише повідомити, що у нього обшук, після чого зв'язок із ним зник.
Чи були поняті - невідомо, але у будь-якому разі це не були люди, запрошені Сергієм.

Після обшуку особи у масках вивезли Стерненка у невідомому напрямку. Активістів, які спробували зупинити машину, щоб дізнатися, хто ці люди і в чому вони підозрюють їхнього побратима, навмисно ледь не переїхали машиною. Серед цих активістів була жінка з дитиною.

За попередньою інформацією, Сергія повезли у слідче управління (Одеса, проспект Шевченка, 8Г). Потім, скоріше за все, йому обиратимуть санкцію у Приморському районному суді (Одеса, вул. Балківська, 33).

Що інкримінується нашому побратимові, ми досі не знаємо. Це молодий хлопець, біля 20 років, і наразі він позбавлений юридичної підтримки. Тобто, не виключені усі можливі незаконні методи тиску, в тому числі пов'язані з підкиданням Сергію заборонених речей.

Прошу одеситів підтримати! Як мінімум - репостами (цей пункт не лише одеситів стосується), а бажано присутністю під згаданими установами. Наявність активістів і особливо представників ЗМІ під відділками міліції, СІЗО тощо вдвічі знижує імовірність незаконних методів дізнання.

8 вересня, 17:47

У ЗМІ з'явилися повідомлення з посиланням на прес-службу МВС (хоча на самому сайті МВС цієї інформації ще немає), що затриманого сьогодні за допомогою "маски-шоу" керівника Одеської обласної організації ПС Сергія Стерненка підозрюють у викраденні і побитті народного депутата.

Насправді, за нашою інформацією, йдеться про депутата Комінтернівської райради Одеської області Сергія Щербича. Він був керівником місцевої організації відверто "сепарської" партії Маркова "Родіна" і став відомий тим, що активно завозив на Майдан тітушок.

Безвідносно до того, чи має Сергій Стерненко якесь відношення до цього викрадення і чи було воно взагалі (у зв'язку з наближенням виборів зазвичай спливає багато подібних історій) - ось трохи інформації про цього депутата. Він фігурує на сайті "Миротворець" як "сепаратист":
https://psb4ukr.org/criminal/shherbich-sergej-sergeevich/

Я поняття не маю, хто побив цього Щербича, не знаю навіть, чи били його взагалі. Але якщо після Майдану і півторарічної війни з Росією така людина продовжувала бути депутатом - я тих хлопців дуже і дуже розумію Смайлик «frown»
От якби він сидів у тюрмі - його б точно ніхто не викрав. А якби його у в'язниці побили, оце була б робота для слідчих і правозахисників...

8 вересня, 22:20
Varvara Chernoivanenko
Только что был озвучен приговор по делу руководителя "Правого Сектора" Одесской области, патриота, общественника Сергея Стерненко.
2 месяца в СИЗО.
Люди скандируют "ганьба" и "Свободу Стерненко".

10 вересня
Varvara Chernoivanenko
Наших активистов Сергея Стерненко и Руслана Демчука отпустят под залог, после внесения около 110 тыс. грн. в сумме. Пока деньги не внесены - они будут находиться в СИЗО.
На данном этапе, вопрос освобождения наших активистов упирается в эту сумму.
Деньги ищем.

11 вересня
Дмитро Ярош:

"Гроші для застави хлопцям з Одеси знайшли. Передаємо. Скоро Сергій Стерненко і Руслан Демчук вийдуть на свободу. Знаю, що тут добру волю проявили і Президент, і представники МВС.
Але це не знімає системних питань: реставрація домайданівських порядків і реванш вілкулів, ківалових, бойків; масові репресії і переслідування патріотів; непокарані приспішники Януковича; міліцейсько-прокурорське свавілля; відсутність реальних реформ; зубожіння населення; роздирання держави олігархічними групами; кучмівсько-медведчуківські договорняки з Путіним тощо.
Якщо влада найближчим часом не вирішить ці проблеми, Україну знову чекають великі потрясіння.
Р.S. Акції по Одесі не відміняються. Готовність зберігається."

війна, Цыничный барыга, Україна, окупація

Previous post Next post
Up