Як боротись з Газпромом...

Dec 18, 2012 11:36


Повчальна стаття: http://www.gazeta.ru/business/2012/12/18/4895797.shtml

Цитати:

"... Литва відмовилася виконувати рішення Стокгольмського арбітражу, який за позовом «Газпрому» визнав, що  Lietuvos Dujos порушила акціонерний договір з російською монополією...."

"... «Литва успішно скористалася досвідом самої Росії, яка періодично відмовляється виконувати рішення міжнародних судів, - коментує партнер юрфірми Lidings Андрій Зеленін. - Фактично, Литва знайшла казуїстичне обгрунтування того, що Стокгольм ухвалив рішення, вийшовши за межі своєї юрисдикції ». Як правило, питання управління компаніями вирішуються саме за внутрішнім законодавством країни, в якій компанія зареєстрована, відзначає юрист...."

"... «Після того, як Литва відмовилася визнавати рішення Стокгольма,« Газпром »може тільки спробувати стягнути з Литви потенційні збитки, понесені Lietuvos Dujos від виключення зі складу правління компанії Валентукявічуса, Голубєва і Лебедєва», - додає юрист...."

"... «Коли Литві вигідно, вона посилається на норми міжнародного права та європейського законодавства, нагадуючи, що вона - член Євросоюзу, - відзначає експерт. - А коли ситуація повертається іншим боком - Литва незалежна держава з власним законодавством »..."

... саме з подачі Литви Єврокомісія ініціювала антимонопольне законодавство відносно «Газпрому»

джерело: http://www.gazeta.ru/business/2012/12/18/4895797.shtml

Інше джерело: <<<===

"... У Литві не буде визнано і не буде виконуватися рішення рішення Стокгольмського арбітражу про встановлені російським газовим концерном "Газпром" цінах на газ для Литви.

Апеляційний суд Литви (АСЛ) в понеділок відмовився визнати і дозволити виконання рішення інституту Торгової палати Стокгольмського арбітражу.

Суддівська колегія констатувала, що таке визнання рішення арбітражу і дозвіл виконувати його в Литві суперечило б громадському порядку. Наявність такого протиріччя зазначено в Нью-Йоркської конвенції 1958 року як одна з підстав невизнання рішення закордонного суду, повідомив АСЛ.

АСЛ вважає, що арбітраж вирішив питання, який знаходився в компетенції Вільнюського окружного суду (ВОС). Одночасно
два процеси щодо одного і того ж предмета і на тій же підставі - арбітражний та судовий - неможливі, говориться в прес-релізі АСЛ.

"Литовська держава звернулася в ВОС раніше, ніж" Газпром "- в арбітраж. Обговорення обставини дозволяють зробити висновок, що інститут арбітражу не повинен був братися за вирішення питання, яке вже було піднято і розглядається в ВОС, а при вирішенні цього питання інститут арбітражу не дотримувався положення Нью-Йоркської конвенції, і це є підставою для відмови визнати  обговорюване рішення ", - йдеться в прес-релізі.

корисне, Росія, Україна, Газпром, повчальне

Previous post Next post
Up