Ієрархія розмірів космічних структур Всесвіту...

Aug 18, 2012 19:52




Минулий допис обмежувався лише планетами і зорями нашої Галактики.
Між іншим, може хтось і звернув увагу, що за збігом обставин на даний час найбільша за розмірами зоря VY Canis Majoris (Пса Великого) знаходиться в тому ж сузір"ї, що й найбільш яскрава зоря небосхилу  Сіріус. Ну але то співпадіння тимчасове - список надгігантів постійно поновлюється. Ще раз підкреслю, що поняття "сузір"я" є умовним, реально ці зорі нічого спільного між собою не мають (хіба те, що вони належать до одної і тої ж зоряної системи - нашої Галактики "Молочний/Чумацький Шлях").
Ну а в тому дописі список космічних об"єктів/структур розширено далі - йтиметься не тільки про зорі, але й про туманності, зоряні скупчення, зоряні системи - галактики і про розміри видимої частини  цілого Всесвіту.


Отож:

image Click to view



image Click to view



image Click to view



image Click to view



image Click to view



і т.д... Ще можна додати, що всі фільми подано як мандрівки із Землі, але насправді мандрівка має сенс лише поза межі Сонячної системи і далі - Молочного Шляху. В міжгалактичному просторі така мандрівка, кажучи взагалі, втрачає сенс, оскільки у дуже великих об"ємах простору Всесвіт виглядає приблизно однаково. Тому те, що ми можемо побачити, відлетівши від Землі на мільярди світлових років, не відрізнятиметься від того, що ми можемо бачити з Землі, нікуди не літаючи (хоча ньюанси є в тому, що наша Галактика входить в Місцеву Групу галактик,  а та, в свою чергу - у ще більше скупчення галактик... але то вже деталі...)....

незвичайне, культура, релігійне, настроЄве, про_філософське, космічне, психологічне, астрономічне, фізичне, світоглядне

Previous post Next post
Up