Розповідь про те, як львівські блогери готували хінкалі

May 05, 2015 14:12

Я постійно проявляю різноманітну активність: займаюсь веденням блогу, розповсюджую інформацію про всілякі українські цікавини, їжджу містами України. Я люблю відвідувати різні цікаві заходи. А що робити, коли вони не проводяться? Вірно, створити їх самостійно!

З недавніх пір мене дуже цікавить гастрономічна тема: кулінарія, страви різних народів світу, божественні аромати та інші приємні атрибути приготування смаколиків. Моя подруга Оксана давно організовує кулінарні майстер-класи у своєму місті. Тому я надихнулася її прикладом і почала цікавитися у різних ресторанах Львова, чи не проводять вони майстер-класи.



фото: relver

Звичайно, у місті Лева подібний спосіб знайомства зі смачними стравами поки не дуже поширений, але хто не ризикує, той... не ліпить хінкалі. На Туристичному «хакатоні» одна з команд отримала шикарний приз глядацьких симпатій - 100 хінкалі в грузинському ресторані. Поки переможці насолоджувалась смачною стравою, я звернулася до директора з розвитку ресторану з пропозицією зібрати народ саме тут і приготувати щось смачненьке.



на фото: donna_stella

Так ми, львівські блогери, опинилися у Хінкальня на Кривій Липі і взяли участь у майстер-класі з приготування грузинських смаколиків. Навчання проводила професійна команда закладу: кухар В'ячеслав і шеф-кухар Ліван Мепарішвілі. В'ячеслав - справжній майстер своєї справи. Він легко робить 300 хінкалі за годину. Ліван, в свою чергу, вправно готує будь-які смачні грузинські страви. Від нього ми отримали демонстрацію приготування смачних хачапурі з сиром.

Мені сподобалися не тільки страви (так, наші хінкалі були смачними), але й стильний дизайн закладу. Навіть таблички «Резерв» мають незвичний вигляд, виготовлені з гіпсу чи глини та нагадують справжні хінкалі. Дуже оригінально! Атмосфера сприяє гарному настрою і чудовому апетиту.



фото: yellow_mamba

Приємно, що на цій зустрічі були гості, які не тільки ведуть блоги у LiveJournal (donna_stella, relver), а ще й маюсь свої властні блоги (стенделони) та справжні кулінарні сайти. Протягом смачної зустрічі було зроблено багато кадрів, які вже акомпанують враженням блогерів на сторінках їх видань. Ось деякі теги з тих, що ми використовували на майстер-класі: ‪#‎хiнкальняльвiв‬ ‪#‎хiнкальня‬ ‪#‎masterclasslviv‬ ‪#‎tastylvivblog‬. Вони супроводжують фото на ФБ та в Інстаграм.



Тепер ми плануємо відвідати багато майстер-класів та приготувати безліч смачних страв.
Далі буде. :)

сучасне, Львів, фото

Previous post Next post
Up