Я бы ня стаў рабіць высноваў датычна брытанскіх мясьнікоў паводле савецкіх газэтаў. Лентыру ў тым ліку.
Вось, што вынікае з арыгіналу СкайНьюс:
1. Не забаранілі карыстацца нажамі, а забаранілі карыстацца некаторымі відамі нажоў для некаторых дзеяньняў.
2. Не мясьнікам увогуле забаранілі, а тым мясьнікам, якія ня маюць сэртыфіката аб вывучэньні тэхнікі бясьпекі.
Крышачку адрозьніваецца, ці ня так? :)
СкайНьюс іранізуе, бо ў выніку такога рашэньня ў цэлым супэрмаркеце не знайшлося мясьніка, які б аддзяліў мяса ад касьцей для пэнсіянэра, які хацеў забамбіць барбэк'ю, што безумоўна лажова. Але тым ня менш, падыход мэнэджэраў цалкам рацыйны, бо, калі мясьнік, які ня мае сэртыфікату, атрымае траўму: а) яе лячэньне ня будзе пакрытае страхоўкай; б) сам пацярпелы мясьнік зможа выкаціць пазоў да працадаўцаў за тое, што яны адправілі рабіць яго працу не забясьпечыўшы адпаведнага навучаньня.
Зразумела. Дзякуй за тлумачэньні. Але ж чаму нельга як у нас проста распісацца ў журнале па ТБ? Маўляў, з правіламі ТБ азнаёмлены. Хіба для таго, каб рэзаць мяса нажом патрэбны сертыфікат?
Ничего удивительногоdm_matveevApril 17 2010, 02:18:32 UTC
Все правильно. Производственные травмы у мясников очень частое явление. Даже кольчужные и латные перчатки не спасают. Это тем более актуально для крупных сетей, где нагрузка на мясника-фасофщика очень велика. Уже давно, где-то с середины 90-х вводят т.н. "водяные ножи", когда резка осуществляется тонкой струей воды под очень большим давлением. При использовании такого инструмента травматизм резко снижается. Но персонал неохотно использует нововведение, поэтому при его внедрении часто запрещают пользоваться разделочными ножами.
Comments 11
Reply
Вось, што вынікае з арыгіналу СкайНьюс:
1. Не забаранілі карыстацца нажамі, а забаранілі карыстацца некаторымі відамі нажоў для некаторых дзеяньняў.
2. Не мясьнікам увогуле забаранілі, а тым мясьнікам, якія ня маюць сэртыфіката аб вывучэньні тэхнікі бясьпекі.
Крышачку адрозьніваецца, ці ня так? :)
СкайНьюс іранізуе, бо ў выніку такога рашэньня ў цэлым супэрмаркеце не знайшлося мясьніка, які б аддзяліў мяса ад касьцей для пэнсіянэра, які хацеў забамбіць барбэк'ю, што безумоўна лажова. Але тым ня менш, падыход мэнэджэраў цалкам рацыйны, бо, калі мясьнік, які ня мае сэртыфікату, атрымае траўму:
а) яе лячэньне ня будзе пакрытае страхоўкай;
б) сам пацярпелы мясьнік зможа выкаціць пазоў да працадаўцаў за тое, што яны адправілі рабіць яго працу не забясьпечыўшы адпаведнага навучаньня.
Reply
Reply
Так что ничего тут такого выдающегося нету.
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Leave a comment