Про барокові приватні музеї

May 25, 2010 13:51

У 16-17 століттях в Європі деякі колекціонери створювали приватні музеї. Експонати відповідали тодішнім інтересам і уявленню про світ. Тому в основному це були дива, мікрокосми, артефакти заморських країн, антикваріат, засушені об'єкти, мінерали та каміння, механічні дива та предмети мистецтва. Найбільш цінними вважалися експонати, що були на межі ( Read more... )

арт, культи, історія

Leave a comment

Comments 4

olesya_ May 25 2010, 11:04:25 UTC
круто! i за сайт дякую.
не знаю, як з музеями, але з Бестiарiями, в яких художники любили збирати всякi дивовижнi штуки, можна було i погорiти (в прямому змicтi)))

Reply

liniyka May 25 2010, 12:27:16 UTC
прошу!
А ці багатії точно мали нормальний "дах" у потрібних інстанціях і знали як обійти тогочасні закони)))

Reply


(The comment has been removed)

liniyka May 25 2010, 12:37:50 UTC
Гггггг!!!! Дуже схоже! Краєзнавчі музеї та їх природничі зали - це просто жах!
Я на ці всі притрушені порохом артефакти дивилася з острахом у дитинстві, коли проходила залами до кабінету батьків. Поїдені міллю вишкірені нутрії, безколірні змії у колбах, страшний облізлий кабан - все одного ніякого кольору. То був період, коли художній музей був маленьким філіалом краєзнавчого і не мав ще тої великої будови. А я пробігала цими залами з заплющеними очима, бо то було моторошно.

От у Франції є нормальна практика - віддавати в локальні музеї або картинні галереї якісь роботи ніби "на прокат" з централізованих збірок. У 30 тис. містечку висить Пікассо та імпрессіоністи в постійній експозиції, а на табличках написано, що з запасників Лувру. І лувру добре, бо за експонатами доглядають і знято питання, де цей весь скарб зберігати. І містечковому музею добре, бо там є на що подивитися.

Reply

(The comment has been removed)

liniyka May 25 2010, 13:54:52 UTC
Ну, це вже занадто...))) І на таку славу здатні лише американці, тому що їх співвітчизники ладні кожного вікенду проїзджати кілька сот миль, щоб побачити найстарше дерево певної породи або монету, яку тримав сам Джордж Вашингтон)))

Reply


Leave a comment

Up