Стаханов без ГМО

Sep 18, 2010 15:26


 «Нам  сонця не треба  - нам партія світить!
Нам  грошей не треба - роботу давай!»

Іронічна  частівка радянського  часу

Як відомо, щороку Міносвіти надсилає листи  школам, де нагадує про події, рекомендовані до відзначення в навчальних закладах, так би мовити, «на широку ногу». Саме до них надалі прив’язується левова частка виховної роботи в школі - як урочної, так і позакласної.

Цього року  міністр освіти і науки розпорядився святкувати 75-річчя подвигу Олексія Стаханова.
У зв’язку  з цим виникає щонайменша одна дилема. Не всім сучасникам довелося навчатися  в радянській школі або українській  - «під Табачником». Не всі добре  знають «в обличчя» всіх «нових-старих»  героїв комуністичної епохи. У тому числі, молоді вчителі. Їм потрібно допомогти. Документами і порадами…

Документи, наведені в посібнику «Історія епохи очима людини», додаю до посту (див. знизу). Цікаво, що сам міністр нещодавно застеріг нас від надмірної ідеалізації героїв минулого і дотримання історичної правди.
Щоправда, він  не мав на увазі «ударника» Стаханова. Але навряд чи це має значення для  розуміння підходу  Міносвіти до оцінки історичних постатей. Інакше довелося б запідозрити міністра в подвійних стандартах щодо ідеологічних «улюбленців».







освіта, Табачник, смішне, МОН

Previous post Next post
Up