«Неопытный Паниковский развел такой большой костер, что казалось горит целая деревня. Огонь, сопя, кидался во все стороны. Покуда путешественники боролись с огненным столбом, Паниковский, пригнувшись, убежал в поле и вернулся, держа в руке теплый кривой огурец. Остап быстро вырвал его из рук Паниковского, говоря:
Не делайте из еды культа.
После этого он съел огурец сам«.
И. Ильф и Е. Петров, «Золотой теленок».
This is one rich cup of haute chocolate: A New York eatery is offering a $25,000 dessert bulging with top-grade cocoa, edible gold and shavings of a luxury truffle.
The Frrrozen Haute Chocolate was declared the most expensive dessert in the world on Wednesday by the Guinness World Records.
The dessert is a frozen, slushy mix of cocoas from 14 countries, milk and 5 grams of 24-carat gold topped with whip cream and shavings from a La Madeline au Truffle.
It is served in a goblet with a band of gold decorated with 1 carat of diamonds and served with a golden spoon diners can take home.
The dessert was created by Serendipty 3, a restaurant popular with tourists and once featured in a John Cusack movie.
http://www.usatoday.com/news/offbeat/2007-11-08-haute-dessert_N.htm А вы говорите суши