(Untitled)

Aug 23, 2010 13:19

Купила металеві формочки для кексів за їхню красу.
Тепер би навчитися робити в них кекси :)
Поділіться, будь ласка, простими рецептами і підкажіть, як потім видобувати готові кекси з формочки. Чомусь мені це уявляється найскладнішим :/


Read more... )

Leave a comment

Comments 7

dyvno August 23 2010, 10:32:46 UTC
папірчики спеціальні потріюно знайти у форми. пошукайте інфу тут posydenky.com і тут kuking.net

Reply

quota August 23 2010, 16:38:13 UTC
Ці спеціальні папірчики насправді самодостатні і не потребують бути вкладеними в залізні формочки. А ось, щоб не прилипало тісто до власне он таких залізних штук, їх мастять жиром (на свій смак) і посипають найпростіше мукою або сухариками :)

Reply

ravlyk August 23 2010, 16:51:22 UTC
От власне, мені радили той пергамент чи шо воно таке, але той папірець вже або у формі кекса, або звичайний в рулоні, що для формочки не годиться.
Дякую! Спробую по-всякому, щоб не прилипало: і олією, і сухариками, і борошном :)

Reply


quota August 23 2010, 19:15:14 UTC
Щодо рецепту для таких форм, то моя мама робила геніальні "сирнички". Береться маса для сирника і печеться в металевих кошичках. Ясна річ, що такий "сирник" печеться швидше.
Ще можна брати бисквітне тісто і опускати кусочок фрукта в кожен кошичок :)
А взагалі то я такі форми використовую для випікання пісочних кошичків під салатик, ікру, паштети, різноманітні канапки. Можна і під солодкі креми, муси і т.д. Дуже ефектно виглядатиме на святковому столі :)

Reply

ravlyk August 23 2010, 19:17:49 UTC
О, сирники люблю над усе :)
Обов’язково спробую, коли буде прохолодніше.

Reply


zviruk May 10 2011, 08:02:43 UTC
найоптимальніше - взяти паперові спіднички у формі кексу. і звісно помастити перед тим олією або маргарином.

а щодо рецептів, то в мене універсальний - сметанкові кекси

1 яйце і 1 жовток
75 гр. цукру
100 гр. сметани
125 гр. борошна
1/2 ч.л. розпушувача
начинка - горішки, родзинки, шоколад, всякі смакості і дивності. простіше кажучи що вдома є

Поки піч гріється до 200С, збиваємо яйця з цукром, додаємо сметану, борошно і розпушувач. В однорідну вже суміш додаємо начинку, розмішуємо і розливаємо по формах, змащених маслом і притрушених борошном. Все, у піч на 15-20 хвилин. Дати вистигнути на решітці, а поки стигнуть - можна притрусити цукровою пудрою чи какао. в мене на такі формочки виходить 9-10 кексів. смачного

Reply

ravlyk May 10 2011, 13:13:23 UTC
Ухти!
Дякую :)

Reply


Leave a comment

Up