Kruche ciasto z czekoladową pianką i z jeżynami

Sep 19, 2015 21:21

Składniki:

Ciasto:

·         2,5 szklanki mąki (używam szklanki o pojemności 250 ml)

·         1,5 łyżeczki proszku do wypieków,

·         5 żółtek,

·         270 g masła

·         Ewentualnie ze 3 łyzki cukru pudru (ja robiłam całkowicie bez dodatku cukru)

Pianka kakaowa:

·         5 białek

·         2 opakowania budyniu czekoladowego (kupowałam taki, ( Read more... )

wypieki, jeżyny, pianka, olej, budyń, ciasta kruche, ciasta

Leave a comment

Comments 6

ext_2751187 September 20 2015, 19:26:08 UTC
Witam a przepis też będzie na to ciacho Krysiu :)

Reply

krystyna9 September 22 2015, 08:42:21 UTC
Będzie, będzie. Postaram się dzisiaj wieczorem napisać.

Reply


ext_1696998 September 20 2015, 20:18:18 UTC
У вас прекрасный журнал, очень вкусный , столько интересных рецептов и очень аппетитные фото. Дякую за вашу працю )))

Reply

krystyna9 September 22 2015, 08:41:42 UTC
bardzo dziękuję :)

Reply


ext_2751187 September 22 2015, 20:27:37 UTC
Dzękuję bardzo ,ciasto zdecydowanie do zdegustowania :)

Reply

krystyna9 September 23 2015, 12:39:09 UTC
polecam bardzo, bo u mnie zniknęło szybko i co do okruszka :) Ilona, jeżeli wydrukowałaś przepis to teraz zauważyłam błąd i juz poprawiłam Chodzi o ilość oleju w piance. Zamiast znaku dzielenia postawiłam przecinek

Reply


Leave a comment

Up