Кому служить пантюркізм?

Feb 10, 2013 12:19

За час своєї наукової діяльности мені доводилося читати чимало тюркоманіяків: це були різні недовчені вчителі, що вдарилися в краєзнавство, створюючи для себе ілюзію наукової діяльности, відставні архівісти-пенсіонерки, що ревно передруковували в обласних газетах підробні татарські літописи, знуджені бібліотекарі, ряджені казакійці, тупі ( Read more... )

пантюркизм на марше, история, євразійці, тюрки, думки, краєзнавча бридятина, черкеси, виродки, половцы, история Украины, політика, історія, Украина, адиги, роздуми, Україна, політнекоректне

Leave a comment

Comments 4

krutyvuss March 4 2013, 17:47:50 UTC
Друже, Професор Наливайко печенігів і половців скопом числив індоєвропейцями. За ним тюркізми прийшли з татарами.

Reply

kostyantyn1979 March 4 2013, 19:25:16 UTC
Гм, я не поділяю його оптимізму.
І, до речі, за першоджерелами половці нічого спільного з українцями в побуті не мають.
Ми знаємо з джерел, у що вдягалися половці, що вони їли, як справляли весілля, як влаштовували поховання, як приносили клятви, як оформлювали побратимство - і близько нічого схожого.
Лише на типологічному рівні, ну тобто в них теж одружувалися чи там браталися.
Але оформлювали все це принципово інакше!
Для мене доказом слугували б не прізвища й топоніми, але свідчення сучасників про половців - і тотожний факт про українців.
Як я про аланів доводжу.
Скажімо, весілля, описане в 17. столітті Бопланом, має відповідності в аланському весіллі, описаному в 14. столітті Шильтбергером.

Reply

krutyvuss March 5 2013, 17:01:11 UTC
Логічно.

Reply

kostyantyn1979 March 6 2013, 15:13:08 UTC
А це єдина методика, котра дозволяє уникнути перенесення на етно- й культурогенез принципу "після того, значить, унаслідок того", тобто механічного зарахування нам у предки всіх, хто потоптався по вкраїнських степах ( ... )

Reply


Leave a comment

Up