Глобус. Ґорґани. День 1

Mar 31, 2017 12:03



Карпати, Глобус | Серпень 2014

Маршрут: с. Стара Гута - пол. Середня - г. Висока - г. Ігровець - пол. Середня - пер. Боревка - г. Боревка - г. Лопушна - г. Сивуля Велика - г. Сивуля мала - пол. Бистра - пол. Рущина - ур. Пекло - пол. Гріпка - Перенизь - г. Тавпиш - хр. Тавпіширка - пер. Легіонів - пер. М. Роґодзи - г. Пантир - г. Дурня - г. Ґропа - г. Велика Братківська - джерело Чорної Тиси - пер. Околе - г. Татарука - пер. Околе - с. Чорна Тиса - Ясіня

Перший день походу центральними Ґорґанами.



З Чорногірського хребта ми спускалися водоспадами Прута. Тут досить крутий спуск, який компенсується видами долини Прута та каскадом не великих Говерлянських водоспадів. Стежка веде вздовж течії, а далі виводить в ліс, де поєднуючись з маркованим маршрутом виводить в Заросляк (туристична база, поруч з якою починаються найбільш популярні маршрути на Говерлу). Під час спуску у Заросляк почався дощ, який згодом вщух.

Від Заросляка до турбази «Глобус» 8 кілометрів. Минулого року, коли у Заросляку наш маршрут починався, Макс замовляв трансфер від Глобуса. Цього разу ми поверталися на базу пішки - фінальний відрізок маршруту здебільшого асфальтованою дорогою.

За кілька годин ми скинули рюкзаки в таборі і учасники розповзлися по території. Відлежуватися, чекати поки увімкнуть душ, розбирати рюкзаки. Я вже не пам’ятаю чи була того вечора в програмі баня на березі Прута, та майже певен, що  була.

Наступний день у Глобусі був днем відпочинку. Ми збирали рюкзаки до походу на Ґорґани, складали розкладку, засмагали на карєматах під яскравим Карпатським сонцем. Потім були посиденьки біля кострища та пізній відбій.

Вранці в типовій метушні учасники завершували складання наплічників, готувався сніданок. На нас чекав бус, щоб доправити нас з Ворохти до Старої Гути, початку маршруту.

Поблизу Старої Гути розташована резиденція президента України «Синьогора» і вольєри з ведмедями. Трохи відпочивши після годин в автобусі і зробивши кілька світлин з лісовими господарями у клітках, ми вирушили до початку маркованої стежки. Погода псувалася, почав накрапати невеликий дощ, який пізніше посилився. Ми піднімалися на полонину Середню, поблизу якої ми стали на ночівлю.

1.Фінальне фото групи після походу Чорногорою.


2. Воль'єри в Старій Гуті


3. Групове фото перед початком проходження маршруту.


4. Автобусна зупинка в Старій Гуті


5. Річка Бистриця Солотвинська у Старій Гуті


6. Перепочинок перед підйомом


7. Розкладаємо намети


8. Туман


9. Приготування вечері


10.


Використані фото Олександра Т., Влада Т, Катерини П.

Глобус, Центральні Ґорґани, Карпати, Ґорґани, похід, гори, Україна

Previous post Next post
Up