Салман Рушді "Опівнічні діти"

Nov 06, 2009 14:16

...Речі - і навіть люди мають здатність просочуватися одне в одного, - пояснюю я, - так само, як запахи, коли готуєш страви. Наприклад самогубство Ілси Любін просочилося в старого Аадама і розлилося в ньому калюжею, поки він не побачив Бога. Так само і в мене, - продовжую менторським тоном, - всякало минуле. Отже цього не можна ігнорувати...

not me

Leave a comment

Comments 6

kokhanka November 23 2009, 10:14:16 UTC
...щоб зрозуміти однісіньке життя, треба проковтнути цілий світ... (Салман Рушді "Опівнічні діти")

Reply


kokhanka March 4 2010, 07:21:07 UTC
...Чи можна ревнувати до писаних слів? Ображатися на нічні чернетки так, ніби це справжні суперники з крови і плоті?.. (Салман Рушді "Опівнічні діти")

Reply


kokhanka March 4 2010, 07:24:26 UTC
...зараз відлік іде до смерти, а не до народження; і ще існує втома, і про неї теж слід згадати, бо втома ця така глибока і всеохоплююча, що кінець, коли він настане, буде єдиним рятунком, бо ж і звичайні люди, так само як цілі народи та окрелі легендарні постаті, можуть просто випаруватися, і тоді вже не залишиться нічого іншого як покінчити з ними... (Салман Рушді "Опівнічні діти")

Reply

kokhanka March 4 2010, 07:26:54 UTC
...інколи людина мусить вибирати, що вона хоче бачити, а що ні; відвертай очі, відвертай від цього очі... (Салман Рушді "Опівнічні діти")

Reply


kokhanka March 5 2010, 11:03:28 UTC
...я - це загальна сума всього, що було до мене, всього, чим я був, що бачив, що робив, що зроблено-мені. Я - це всі й усе, чиє буття-у-світі вплинуло на моє чи зазнало впливу від мого буття-у-світі. Я - це все, що буде після моєї смерти, і те, чого не було б, коли б я не народився. Але я аж ніяк не виняток у цій справі; кожне "я", кожен із теперішніх понад-шестисот-мільйонів нас вміщує у собі такий безмір. Я повторюю востаннє: щоб зрозуміти мене, треба проковтнути цілий світ...

Reply


kokhanka March 5 2010, 11:11:49 UTC
...хіба про деякі речі не краще мовчати?..

Reply


Leave a comment

Up