Nők napja van. Valamiért ez csak engem érdekel a családban. De mindegy is; a névnap/szülinap kombót én szoktam elfelejteni; ezt elfelejthetik ők. ( long post is long & Hungarian )
Köszönöm a narancsgolyó receptjét :3~ Mi a spenótosba szoktunk rakni pár réteg paradicsomszószt is (nagyon mókás színe lesz a tányéron a spenóttal keveredve...), meg asszem a spenótba fokhagyma és sajt is szokott menni. A tésztát szárazon szoktuk belerakni, a sok szósz közt teljesen puhára megfő úgy is, és lényegesen kevésbé frusztráló előkészíteni. :D De a te változatod is finom volt, teleettem magam vele, mint a duda. :D~~~~
Sógornőféle lasagne
anonymous
March 8 2010, 17:41:35 UTC
Hali, egy kis kiegészítés a lasagne recepthez. Egy tipp, a besamel mártás ha csomós lesz, akkor előkapom hozzá a botmixert és azzal jól átdolgozom, amíg csomómentes. Kicsit egyszerűbb elmosni, mint a szűrőt:) Valamint 1 doboz tésztát használok, fél kg darálthúshoz, és kb. fél liter tejből készített szerecsendiós besamelt. Egyszerűség kedvéért a darálthúsos szószt összekutyulom a besamellel. Ezzel pont megtelik egy 25x30 cm-s porcelántepsi, kb. 5-6 rétegben. Tényleg szárazon teszem rétegekbe a tésztát, 40 percig alufólia alatt sütve, 200 fokon, légkeveréses sütőben. Majd még kb. 5 perc fólia nélkül a sajt miatt. A tészta állagát pedig úgy lehet ezzel a módszerrel szabályozni, hogy a besamelt sűrűbbre vagy hígabbra csinálom. Spenótosat még nem csináltam, de következőnek azt kapnak a fiúk:)
Köszönjük a bulit, nagyon jó volt!^^ <3 (meg a recepteket is) Géniuszt még nem néztem. Tegnap nagyrészt aludtam, ma meg szakdolgoztam. De igyekszem minél előbb sortkeríteni rá.^^
Comments 7
Reply
Reply
Reply
Mi a spenótosba szoktunk rakni pár réteg paradicsomszószt is (nagyon mókás színe lesz a tányéron a spenóttal keveredve...), meg asszem a spenótba fokhagyma és sajt is szokott menni. A tésztát szárazon szoktuk belerakni, a sok szósz közt teljesen puhára megfő úgy is, és lényegesen kevésbé frusztráló előkészíteni. :D
De a te változatod is finom volt, teleettem magam vele, mint a duda. :D~~~~
Reply
egy kis kiegészítés a lasagne recepthez.
Egy tipp, a besamel mártás ha csomós lesz, akkor előkapom hozzá a botmixert és azzal jól átdolgozom, amíg csomómentes. Kicsit egyszerűbb elmosni, mint a szűrőt:)
Valamint 1 doboz tésztát használok, fél kg darálthúshoz, és kb. fél liter tejből készített szerecsendiós besamelt. Egyszerűség kedvéért a darálthúsos szószt összekutyulom a besamellel. Ezzel pont megtelik egy 25x30 cm-s porcelántepsi, kb. 5-6 rétegben.
Tényleg szárazon teszem rétegekbe a tésztát, 40 percig alufólia alatt sütve, 200 fokon, légkeveréses sütőben. Majd még kb. 5 perc fólia nélkül a sajt miatt. A tészta állagát pedig úgy lehet ezzel a módszerrel szabályozni, hogy a besamelt sűrűbbre vagy hígabbra csinálom.
Spenótosat még nem csináltam, de következőnek azt kapnak a fiúk:)
Reply
(meg a recepteket is)
Géniuszt még nem néztem. Tegnap nagyrészt aludtam, ma meg szakdolgoztam. De igyekszem minél előbb sortkeríteni rá.^^
Reply
Leave a comment