Гішторія до вихідних

Apr 05, 2013 13:49



Красавєц-мущіна на фото - Шигенорі Нішикаічі, один із перших японських вояків (другий, якщо не помиляюся), що висадилися на територію США, учасник епічної битви за Нііхау.

7 грудня 1941 року, отримавши пошкодження при атаці Пірл-Харбору, Нішикаічі посадив свій "Зеро" на острів Нііхау. Місцеві гавайці жерли кокоси і не знали ні сном ні духом які події відбуваються навколо. Телефона та інтернету в них теж не було.

Місцеві зустріли нащадка самураїв дружньо, зброю та документи відібрали про всяк випадок і покликали трьох місцевих японців, шоп ті якось полегшили спілкування. Нішикаічі врубив співвітчизників в ситуацію, ті сказали "Банзай!" і відбили пілота в гавайців, а двох місцевих (Бенехакака Калехеле, він же Бен та його дружину Еллу) взяли в заручники.

Гавайці такого не стерпіли, зав'язалася бійка, в якій Бенехакака був тричи поранений з пістолета. Елла Калехеле побила пілота каменюкою по голові, а Бен, незважаючи на поранення, добив його ножем.

Місцевий японець, Харада, від такого облому застрелився сам. Бен Калехеле отримав медаль "За хоробрість", найвищу, яку дають цивільним і "Пурпурове серце" за поранення. Його дружина не отримала нічого, але вони все одно жили довго і щасливо.

друга світова, міцні яйця, тихий океан, гішторія

Previous post Next post
Up