в тому то й справа, що таке навіть у сервант не покладеш - протухне і зіпсує повітря у всій квартирі) потрібно його або заздалегідь видувати, або хоча б зварити - тоді воно роками може лежати у тому ж таки серванті, або ж діти на Пасху розіб'ють і з'їдять :)
ну розписувати потрібно вже варені, не можна ж ту красоту у киплячу воду кидати. А на Пасху з'їсти, з тихою молитвою або до батьків подякою. У моєму рідному містечку навіть випадкових перехожих пригощали.
ну я того то й возмущаюсь, що зварити їх мали перш ніж нам видавати до розмальовування :) можна було б тоді до церкви взяти і освятити, щоб в кошику краса така була і потім розділити свячене яйце між членами сім'ї на святковому сніданку пасхального ранку
А якіми фарбами користувались? Та мене вразили сирі курячі яйця! Супер-фантазія! Ще хочу порадитися. Я десь маю скан книжки про писанкарства з прикладами розпису з різних куточків України. Це буде цікаво?
на майстеркласі пропонували купляти американські якісь модні по 40 грн за штуку і українські по 5 грн, такі на котрих пишуть що то фарби для писанок. не знаю як точніше пояснити) ооо, вот
у мене теж в сім'ї такий метод практикується) мама варить яйця в лушпинні від цибулі і вони такого насичено коричневого кольору виходять. а якщо трапиться фіолетове цибулиння, то колір взагалі якийсь такий фантастичний. але без узорів. хоча в інтернеті є багато зразків як ті узори поробити, обмотуючи яйця перед варінням нитками чи примотуючи декоративні листочки. взагалі оці передпасхальні приготування цікава штука) хороша традиція, таку дітям обов'язково передавати потрібно
:) дивне дивне. трушні писанки розписуються воском і варяться в лушпинні від цибулі. а в місті ми варимо яйця заздалегідь і потім розписуємо воском, і занурюємо по черзі в різні фарби
Привіт з Києва! Писанкова лихоманка охопила і нас! Народ, просто, таки, повалив до Софії на фестиваль! Усі ходять, розглядають, мацають, діти від радощів верещать, бо їм дозволили бігати по газонам, стрибати в/на сіно. Старші ходять і намагаються визначити до якої області належить писанка... Тож і вас всіх зі святом!
привіт) думаю, що на Великдень всі відривались на повну :) на щастя, погода це дозволяла. та й люди вже скучили за якимись радісними подіями - а тут і на писанки надивитись можна було, і в сіні повалятись :)
Comments 20
Reply
Reply
Reply
Reply
Та мене вразили сирі курячі яйця! Супер-фантазія!
Ще хочу порадитися.
Я десь маю скан книжки про писанкарства з прикладами розпису з різних куточків України. Це буде цікаво?
Reply
( ... )
Reply
Reply
взагалі оці передпасхальні приготування цікава штука) хороша традиція, таку дітям обов'язково передавати потрібно
Reply
Reply
Reply
Писанкова лихоманка охопила і нас! Народ, просто, таки, повалив до Софії на фестиваль! Усі ходять, розглядають, мацають, діти від радощів верещать, бо їм дозволили бігати по газонам, стрибати в/на сіно. Старші ходять і намагаються визначити до якої області належить писанка...
Тож і вас всіх зі святом!
Reply
думаю, що на Великдень всі відривались на повну :) на щастя, погода це дозволяла. та й люди вже скучили за якимись радісними подіями - а тут і на писанки надивитись можна було, і в сіні повалятись :)
Reply
Leave a comment