Leave a comment

Comments 20

vmccaskey April 5 2015, 16:10:03 UTC
і як його потім розбивати? а їсти? у сервант тільки покласти.

Reply

k_olja April 5 2015, 21:14:47 UTC
в тому то й справа, що таке навіть у сервант не покладеш - протухне і зіпсує повітря у всій квартирі) потрібно його або заздалегідь видувати, або хоча б зварити - тоді воно роками може лежати у тому ж таки серванті, або ж діти на Пасху розіб'ють і з'їдять :)

Reply

vmccaskey April 6 2015, 06:29:10 UTC
ну розписувати потрібно вже варені, не можна ж ту красоту у киплячу воду кидати. А на Пасху з'їсти, з тихою молитвою або до батьків подякою. У моєму рідному містечку навіть випадкових перехожих пригощали.

Reply

k_olja April 6 2015, 06:33:18 UTC
ну я того то й возмущаюсь, що зварити їх мали перш ніж нам видавати до розмальовування :) можна було б тоді до церкви взяти і освятити, щоб в кошику краса така була і потім розділити свячене яйце між членами сім'ї на святковому сніданку пасхального ранку

Reply


aprilwitchka April 5 2015, 20:38:01 UTC
А якіми фарбами користувались?
Та мене вразили сирі курячі яйця! Супер-фантазія!
Ще хочу порадитися.
Я десь маю скан книжки про писанкарства з прикладами розпису з різних куточків України. Це буде цікаво?

Reply

k_olja April 5 2015, 21:24:34 UTC
на майстеркласі пропонували купляти американські якісь модні по 40 грн за штуку і українські по 5 грн, такі на котрих пишуть що то фарби для писанок. не знаю як точніше пояснити) ооо, вот

... )

Reply

vmccaskey April 6 2015, 06:31:57 UTC
батько вмів якось шкірками від сирого лука яйця обгортати, так що після варіння візерунки залишались.

Reply

k_olja April 6 2015, 06:39:06 UTC
у мене теж в сім'ї такий метод практикується) мама варить яйця в лушпинні від цибулі і вони такого насичено коричневого кольору виходять. а якщо трапиться фіолетове цибулиння, то колір взагалі якийсь такий фантастичний. але без узорів. хоча в інтернеті є багато зразків як ті узори поробити, обмотуючи яйця перед варінням нитками чи примотуючи декоративні листочки.
взагалі оці передпасхальні приготування цікава штука) хороша традиція, таку дітям обов'язково передавати потрібно

Reply


in_vin April 6 2015, 21:06:01 UTC
Тю, якесь дивне писанкарство. Завжди думав, що трушні писанки розписуються воском, а потім вже варяться в різних фарбах...

Reply

k_olja April 7 2015, 05:58:27 UTC
:) дивне дивне. трушні писанки розписуються воском і варяться в лушпинні від цибулі. а в місті ми варимо яйця заздалегідь і потім розписуємо воском, і занурюємо по черзі в різні фарби

Reply


itro April 13 2015, 07:07:46 UTC
Привіт з Києва!
Писанкова лихоманка охопила і нас! Народ, просто, таки, повалив до Софії на фестиваль! Усі ходять, розглядають, мацають, діти від радощів верещать, бо їм дозволили бігати по газонам, стрибати в/на сіно. Старші ходять і намагаються визначити до якої області належить писанка...
Тож і вас всіх зі святом!

Reply

k_olja April 15 2015, 18:53:49 UTC
привіт)
думаю, що на Великдень всі відривались на повну :) на щастя, погода це дозволяла. та й люди вже скучили за якимись радісними подіями - а тут і на писанки надивитись можна було, і в сіні повалятись :)

Reply


Leave a comment

Up