Про проект Закону про протидію екстремізму (№9156) та про свободу слова

May 08, 2012 01:48


Сьогодні добрався таки до проекту Закону України про протидію екстремізму (реєстр. №9156),що був поданий народним депутатом України Колесніченком В.В. Джерело: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=41152

Читаючи текст цього проекту Закону, мене не полишало відчуття, що десь я вже таке читав. І я згадав. Це - путінський Федеральный Закон "О противодействии экстремистской деятельности" 27.06.2002.

Хоч би посилання "автор" дав на першоджерело. Проте, це пів-біди.

Читаючи пояснювальну записку, згадував Джорджа Оруелла - "свобода - єто рабство", "война - єто мир" etc.

Головна новація цього дєтіща Колєсніченка-Пітніа це фактичне знищення свободи слова в Україні.

Ось воно власне: статті 21 і ст.22 проекту закону №9156 ( Стаття 21. Відповідальність за розповсюдження екстремістських матеріалів та Відповідальність засобів масової інформації за розповсюдження екстремістських матеріалів), а саме:

ч.3 ст.21 проекту Закона: "Фізична або (та) юридична особа або (та) об’єднання громадян, які двічі протягом 12 місяців здійснили підготовку, публікацію та розповсюдження екстремістських матеріалів, позбавляються права на ведення видавничої діяльності та можуть бути притягнені до відповідальності за екстремістську діяльність."

ч.3 ст.22 проекту Закона: "У разі якщо попередження або (та) подання не було оскаржене або не визнано судом незаконним, а також якщо у встановлений в попередженні або (та) поданні строк не вжиті заходи щодо усунення допущених порушень, що стали підставою для винесення попередження або (та), або якщо з дня винесення попередження або (та) подання повторно протягом 6 місяців виявлені нові факти, що свідчать про наявність ознак екстремізму в діяльності засобу масової інформації, діяльність відповідного засобу масової інформації підлягає припиненню у порядку встановленому Законом «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» та Законом «Про телебачення та радіомовлення».

Отже, достатньо лише на людину, організацію, ЗМІ навісити ярлик "екстреміст", "екстремістська" діяльність тощо - як незабаром можна буде її знищити, закрити, стерти з лиця землі.

Таким чином сподіваюсь, що ні у кого немає іллюзій щодо того, що насправді в серці і на умі у цієї людини гр.Колесніченка В.В. зокрема і у Партії Корита загалом.
Previous post Next post
Up