„Браття-слов’яни” - опіум для народу

Feb 09, 2008 15:47

Сьогодні приїхав мій друг з Мурманська, має мешкати у Києві. І ми з ним дискутували з приводу ролі пропаганди, маніпулювання свідомостю та створення „образу ворога”. Я висловив думку, що Україні потрібен „зовнішній ворог”, навіть знаю кого запропонувати ( Read more... )

пропаганда, маніпулювання свідомістю, інформаційні війни

Leave a comment

Comments 7

gurvinyk February 9 2008, 13:54:49 UTC
Згодний.

Reply


bilozerska February 9 2008, 14:46:07 UTC
Росіяни нам брати, з цим нічого не поробиш. Генетика.
Але з цього не випливає, що вони мають право приймати за нас будь-які рішення.

Reply

jesfor February 9 2008, 16:49:46 UTC
якщо брати етнічний чинник, то в росіянах слов"янського стільки, скільки в сьогоднішніх мескиканцях іспанського. Вони більше угро-фіни з елементами татарської крові...

Reply


(The comment has been removed)

jesfor February 9 2008, 16:47:16 UTC
так само. Мабуть не в етнічному плані, але в духовно-світоглядному.

Reply


omelianovych February 9 2008, 20:33:15 UTC

fantasma_ February 9 2008, 22:43:34 UTC
Повністю згоден, і справа навіть не втому, що наскільки росіяни слов'яни, а наскільки угро фіни. Сама концепція є хибною. Оскільки вона закликає до самопожертви заради "братнього народу", а це, як показала практика, може мати погані наслідки. Прикладів достатньо, хочаб з тією ж газовою ситуацією: Росія просто жорстко відстоює свої інтереси... якби з самого початку ми платили нормальну "єропейську" ціну на газ, а Росія платила "європейську" ціну за транспортування цього самого газу та хза базування Чорноморського флоту та теріторіїї України і притому не завязували одне під інше, то проблем у взаємовідносинах було б набагато меньше.

P.S. Ірландці та шотландці по суті взагалі один народ(перші скоти в Альбу припливли саме з Ірландії), але чомусь я ні де нечув і не читав про братерство цих народів...

Reply

fantasma_ February 9 2008, 22:49:33 UTC
Дружба дружбой, а табачок врозь...В цьому плані мені подобаються взаємини з Польшею(хоча темних плям в нашій спільній історіїї не меньше ніж з Росією). Де можуть вони нас підтримають, але не всуперечь своїм інтересам. І від нас не вимагають наші інтереси здати.

Reply


Leave a comment

Up