Дефолт? Девальвація? Розслабтесь… і отримуйте задоволення

Dec 25, 2014 12:56

Той бюджет, який подали до парламенту - це фактичне оголошення нашого дефолту. Для розуміння, МВФ у вересневому меморандумі окреслив своє бачення загального дефіциту (включаючи квазі-фіскальні видатки) на рівні 5.8% ВВП. Наш Уряд не моргнувши оком пропонує дефіцит 8.8% ВВП і це без врахування ризиків масштабного недобору ( Read more... )

экономика, Україна

Leave a comment

Comments 4

ext_2562814 December 25 2014, 12:44:52 UTC
Все чудово!!! Не можна так говорити, як Ви це робите. Це частирна дуже хитрого плану Порошенка і компанії з розвалу Росії.

Reply


oleksa_sref December 25 2014, 13:41:45 UTC
Дефолт - це відмова від сплати боргу (грубо кажучи). Зовнішний борг уряд планує покрити займами - тож про дефолт мова не йде.
Девальвація - однозначно буде. Цей бюджет - розплата нам за 23 роки бездарної економ діяльності.

Reply

jesfor December 25 2014, 13:45:38 UTC
рахуэмо.
в держави 7 млрд баксів
у 15 році лише на обсмлуговування боргів треба віддати 7,6 млрд баксів.

Reply

oleksa_sref December 25 2014, 20:48:39 UTC
ЗВР ніхто на виплату боргів не пустить. Для цього візьмуть інші кредити. Це погано, безумовно. Але дефолт нам ніхто не дозволить заявити. До речі, сам по собі дефолт - не так вже й страшний. Тим більше, що інвестиційна привабливість зараз української економіки нульова. Тим не менш, нам його не дозволять - дадуть як как раз стільки, аби покрити терміновий борг.
Зараз вкрай необхідно стабілізувати банківську систему (бездарна вона в нас, але яка вже є) й підвищити інвест привабливість (декорупція, демонополізація й тому подібні речі). На кредитах ми довго не протягнемо (та ми й не Греція - безкінечно нас рятувати ніхто не збирається). Поки є інтерес до нас, треба залучити як найбільше іноземного капіталу разом із технологіями. Якщо буде саме так, то тяжкий період девальвації буде виправданим.

Reply


Leave a comment

Up