Україна посіла передостаннє місце в «Рейтингу прогресу»

Jul 06, 2011 17:59

Російська аудиторсько-консалтингової компанії ФБК презентувала дослідження "Рейтинг прогресу", де Україна зайняла передостаннє - 100-е місце

Росіяни не відкрили нічого нового, вони просто скомпанували основі результатів найвідоміших у світі рейтингів, присвячених тим чи іншим аспектам розвитку країн світу. Це рейтинги Світового банку, ООН й інших міжнародних аналітичних центрів з індексу конкурентоспроможності, умов ведення бізнесу, розвитку людського потенціалу, економічної свободи, сприйняття корупції тощо.

У результаті дослідження проранжовано 101 країну за сумарною зміною позицій за всіма рейтингами за останні 5 років. «Рейтинг прогресу» свідчить, у якому напрямі і з якою швидкістю рухалися національні економіки.

Україна зайняла в даному рейтингу передостаннє - 100-е - місце з індексом прогресу «мінус» 123. На останньому місці Болівія з індексом прогресу «мінус» 135. Росія теж не далеко відстала від нас.




На першій позиції виявилася Грузія, індекс прогресу - «плюс» 207. На другій - Республіка Македонія (+160). На третій - Домініканська республіка (+114).




Німеччина виявилася на 32 місці (+9), Японія - на 34-му (+3), Китай - на 38-му (0), США - на 43-му (-5), Росія - на 97-му (-97).

Як наголошується в доповіді компанії ФБК, Україна опустилася у всіх рейтингах, окрім рейтингу за Індексом конкурентоспроможності. Найбільша втрата для України спостерігається щодо Індексу економічної свободи - із 112 на 164 місце, і з Індексу сприйняття корупції - з 99 на 134 місце.

Індекс економічної свободи в Україні - найнижчий в Європі. Це пов`язано із застарілими нормами трудового законодавства (допускається натуральна форма оплати праці, важко звільнити співробітника), зростанням рівня корупції у всіх сферах, слабкістю законодавства у сфері захисту прав власності, недорозвиненістю фінансової системи, високим рівнем державних витрат і багатьма іншими проблемами в законодавчій сфері. Незважаючи на розвинену промисловість, багатство природних ресурсів і сприятливі для сільського господарства умови, економіка України дуже нестійка через політичну нестабільність і структурні обмеження.

Після цього Україна має по праву носити горду назву " африканська країна"

власть, экономика, Янукович, Україна, meritocracy

Previous post Next post
Up