Історія соусів для салатів

May 17, 2011 13:29

Соуси до салатів мають давню історія. Китайці використовували соевий соус ще 5 тис. років д.н.е.
Вавілоняни використовували олію та оцет для додавання до зелені ще 2 т. років тому. А відомий тепер на цілий світ Вустеширський соус використовувався ще за часів Цезаря.
Хоча у стародавньому Римі надавали перевагу просто солі ( а не соусам).
Египтяни ( Read more... )

їжа, зелений салат, здорова їжа, здоров"я, здорове харчування, цікаво, рецепти, історія, смачно

Leave a comment

Comments 6

rysika May 17 2011, 10:50:34 UTC
А я або лимонний сік, або бальзаміко (інших оцтів не можу їсти)+ дуже смачно, ага, якщо до стандартного вінегре додати гірчицю і мед.
Для м'ясних добре до майонезу або йогурту ще додати 1/2 ч.л. вустерського соусу.
Крім цих заправок, що ти написала, ще є заправки на основі білих бульйонів (овочевого, курячого). Зараз пориюся в закладках і кину пару лінків.
Не менш смачно є заправляти салат якоюсь нестандартною олією (з грецьких горіхів, кунжутна) і додавати до зелених салатів "хрумку" складову - насіння (кунжут, чорнушку, соняшникове, гарбузове), горіхи.

Reply

ja_marjana_mama May 17 2011, 11:23:52 UTC
Супер! Дякую! Я написала такі загальні речі, тому дуже класно, що ти так широко доповнила))). Ще раз дякую!
про бальзаміно в процесі писанини зовсім забула. Так само його і використовую. Ще можу давати соєвий соус.
З меду люблю грам гречаного додати, дуже смачно виходить.
Нестандартних не пробувала, але от є нагода).

Reply

rysika May 17 2011, 11:39:24 UTC
От, наприклад, замість олії - бульйон: http://irica-summer.livejournal.com/68825.html

Reply

ja_marjana_mama May 17 2011, 12:14:07 UTC
Дякую, читаю)

Reply


duvo_barvinkove May 17 2011, 18:57:06 UTC
теж люблю лимонний сік до салатів, або ще яблучний оцет домашнього виробництва. до овочевих салатів ще люблю чорний перець додавати.
цікава заправка також виходить з яєчного жовтка (вареного), гірчиці та олії. це, правда, якийсь збочений варіант майонезу.
щодо історії, то, можливо, буде оце цікаво http://ru.wikipedia.org/wiki/Гарум

Reply

ja_marjana_mama May 17 2011, 19:59:09 UTC
З яйцем дуже добре))).
За історію дякую)

Reply


Leave a comment

Up