Соуси до салатів мають давню історія. Китайці використовували соевий соус ще 5 тис. років д.н.е.
Вавілоняни використовували олію та оцет для додавання до зелені ще 2 т. років тому. А відомий тепер на цілий світ Вустеширський соус використовувався ще за часів Цезаря.
Хоча у стародавньому Римі надавали перевагу просто солі ( а не соусам).
Египтяни
(
Read more... )
Comments 6
Для м'ясних добре до майонезу або йогурту ще додати 1/2 ч.л. вустерського соусу.
Крім цих заправок, що ти написала, ще є заправки на основі білих бульйонів (овочевого, курячого). Зараз пориюся в закладках і кину пару лінків.
Не менш смачно є заправляти салат якоюсь нестандартною олією (з грецьких горіхів, кунжутна) і додавати до зелених салатів "хрумку" складову - насіння (кунжут, чорнушку, соняшникове, гарбузове), горіхи.
Reply
про бальзаміно в процесі писанини зовсім забула. Так само його і використовую. Ще можу давати соєвий соус.
З меду люблю грам гречаного додати, дуже смачно виходить.
Нестандартних не пробувала, але от є нагода).
Reply
Reply
Reply
цікава заправка також виходить з яєчного жовтка (вареного), гірчиці та олії. це, правда, якийсь збочений варіант майонезу.
щодо історії, то, можливо, буде оце цікаво http://ru.wikipedia.org/wiki/Гарум
Reply
За історію дякую)
Reply
Leave a comment