Харчові барвники

Nov 14, 2011 12:33

Хто які харчові барвники використовує для прикладу для виготовлення випічки? Дякую).

приготування до свят, їжа, приготування їжі

Leave a comment

Comments 6

tin_tina November 14 2011, 11:30:24 UTC
Какао і шафран (вірніше, куркуму, бо шафран гемонськи дорогий).

Reply


(The comment has been removed)

ja_marjana_mama November 14 2011, 15:21:19 UTC
Так, дуже класно, що саме ці ягоди смаку додають, а ще довкола себе такі от кольори залишають.

Reply


rysika November 14 2011, 14:04:59 UTC
для тіста:
зелений - шпинат, порошковий зелений чай (матча), м’ята;
рожевий - буряковий сік
жовтий - імеретинський шафран і куркума.
коричневий - какао + трохи соди.
оранжевий - для певних видів тіста - морквяний сік з м’якоттю.
для кремів:
відтінки червоного - буряковий/малиновий сік (гранат дає противносірий колір)
оранжевий - сік моркви, апельсиновий/мандариновий лікер
світло жовтий - сік апельсина.
світло коричневий - міцна кава.

Reply

ja_marjana_mama November 14 2011, 15:20:24 UTC
Дуже дякую!!! Просто кулінарна книга!!!

Reply

rysika November 14 2011, 15:24:14 UTC
я не пробувала, але теоретично, лікер Тріпл Сек може надати білому крему не лише апельсиновий аромат, а й легкий блакитний відтінок.

Reply


ja_marjana_mama November 16 2011, 07:29:22 UTC
Дуже-дуже дякую всім за поради).

Reply


Leave a comment

Up