Роблю так само. Потім сир додаю до дитячого кефіру "Злагода"(такий в 200 гр. скляних пляшечках)+дитяче печиво і трохи цукру. Даю меншому з 7 міс. і старший їсть із задоволенням (5 років). Мені найбільше подобається (для сиру)-кефір Галичина 2,5%.
немовляті скільки вашому? я роблю. але ій уже майже 2 роки. У мене кефірний гриб, тому сир виходить безлактозний. Готовий кефір проціжую через марлю і готово
взагалі не хочу бути занудою, але усі молочні(не мамині) продукти до року краще звести до мінімуму. Виняток якщо дитина на штучному годуванні- адаптована суміш. і більш ні чого. Після року, усе вводити акуратно і дуже маленькими порціями
я з домашнього "квасного" молока роблю виливаю його в каструлю і нагріваю (теплоту пробую пальцем, щоб було гаряче, але терпимо), в жодному разі не кип'ячу там видно, коли починає відділятися сироватка потім проціджую, але сильно не відтискаю, бо моє чудо не любить "сухого" сиру як і я :))) процедура легка і швидка (до 5 хвилин)
В кефір добавляю трохи молока (5:1). Потім на маленькому вогню чекаю поки не створожиться і тут же виключаю. Чекаю поки остигне - і на марлю. Боже, яка смакота виходить - ніжненьке, пухке... мммм. Я все сподіваюся доїсти, але мала мені нічого не лишає ))) Там хитрощів багато. Я описала найкращий для нас рецепт, бо якщо передержати на вогні, або довести до кипіння - то сир стає твердий і кислий. Якщо зразу на марлю одкинути - суховатий буде. Два тижні експериментувала )))
Comments 19
(The comment has been removed)
Reply
(The comment has been removed)
Reply
У мене кефірний гриб, тому сир виходить безлактозний. Готовий кефір проціжую через марлю і готово
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
виливаю його в каструлю і нагріваю (теплоту пробую пальцем, щоб було гаряче, але терпимо), в жодному разі не кип'ячу
там видно, коли починає відділятися сироватка
потім проціджую, але сильно не відтискаю, бо моє чудо не любить "сухого" сиру як і я :)))
процедура легка і швидка (до 5 хвилин)
Reply
Там хитрощів багато. Я описала найкращий для нас рецепт, бо якщо передержати на вогні, або довести до кипіння - то сир стає твердий і кислий. Якщо зразу на марлю одкинути - суховатий буде. Два тижні експериментувала )))
Reply
Leave a comment