(Untitled)

Mar 16, 2009 10:59

Мамусі, а хтось робить своєму немовляті сир з молока?

рецепт

Leave a comment

Comments 19

(The comment has been removed)

zaharkovi_dity March 16 2009, 09:11:10 UTC
а як?

Reply

(The comment has been removed)

fantoka March 16 2009, 11:36:43 UTC
Роблю так само. Потім сир додаю до дитячого кефіру "Злагода"(такий в 200 гр. скляних пляшечках)+дитяче печиво і трохи цукру. Даю меншому з 7 міс. і старший їсть із задоволенням (5 років). Мені найбільше подобається (для сиру)-кефір Галичина 2,5%.

Reply


eloiza_soleil March 16 2009, 09:07:12 UTC
немовляті скільки вашому? я роблю. але ій уже майже 2 роки.
У мене кефірний гриб, тому сир виходить безлактозний. Готовий кефір проціжую через марлю і готово

Reply

zaharkovi_dity March 16 2009, 09:11:38 UTC
8 місяців (немовляті)

Reply

eloiza_soleil March 16 2009, 09:26:37 UTC
взагалі не хочу бути занудою, але усі молочні(не мамині) продукти до року краще звести до мінімуму. Виняток якщо дитина на штучному годуванні- адаптована суміш. і більш ні чого. Після року, усе вводити акуратно і дуже маленькими порціями

Reply

fantoka March 16 2009, 11:38:54 UTC
Не згодна. Двом дітям починала пригодовування з кефіру та сирочків (по Комаровському). Було все добре - і какали нормально, і ніякої алергії

Reply


motherazzzi March 16 2009, 09:18:11 UTC
я змішую навпіл кефір з молоком і кип'ячу поки не "зтворожиться" тоді виливаю це на дрібне сітечко або на марлю

Reply


durne_salo March 16 2009, 09:31:24 UTC
я з домашнього "квасного" молока роблю
виливаю його в каструлю і нагріваю (теплоту пробую пальцем, щоб було гаряче, але терпимо), в жодному разі не кип'ячу
там видно, коли починає відділятися сироватка
потім проціджую, але сильно не відтискаю, бо моє чудо не любить "сухого" сиру як і я :)))
процедура легка і швидка (до 5 хвилин)

Reply


elvir4 March 16 2009, 09:34:13 UTC
В кефір добавляю трохи молока (5:1). Потім на маленькому вогню чекаю поки не створожиться і тут же виключаю. Чекаю поки остигне - і на марлю. Боже, яка смакота виходить - ніжненьке, пухке... мммм. Я все сподіваюся доїсти, але мала мені нічого не лишає )))
Там хитрощів багато. Я описала найкращий для нас рецепт, бо якщо передержати на вогні, або довести до кипіння - то сир стає твердий і кислий. Якщо зразу на марлю одкинути - суховатий буде. Два тижні експериментувала )))

Reply


Leave a comment

Up