Про тих, що не спали в Сіетлі...

Jan 23, 2011 21:24

А ви знали, що Вашингтон ще називають Вічнозеленим штатом? І справді, там, куди не глянь - ялинки й сосни. А ще гори-гори-гори. Неймовірно красиве місце. Страшезно шкодую, що всю ту красу, яку ми бачили з вікна машини, не змогла зазнимкувати - не дозволяв щільний і якийсь абсолютно скажений графік. Але дещо мені таки вдалося вполювати - тим і поділюся.
На «природні декорації» до фільму «Ті, що не сплять у Сіетлі», водоспад і гори доведеться трохи почекати - їх покажу іншим разом, а поки - Спейс Нідл (Space Needle), символ міста Сіетл.


«Спейс Нидл - башня 184 метра высотой и 42 метра шириной в самой широкой точке и весом 9 550 тонн. Она построена так, что выдерживает ураганы со скоростью ветра до 320 км/ч и землетрясения до 9,1 балла; башня оборудована 25 громоотводами. Особенностью башни является обзорная площадка на высоте 159 метров, ресторан SkyCity (Небесный город) и магазин подарков. С вершины башни можно увидеть не только центр Сиэтла, но также Каскадные горы и вулкан Маунт-Рейнир, залив Элиот и окружающие острова». (Вікіпедія) Ліфт скляний і їхати трохи страаашно, але дуже-дуже цікаво. І в приміщенні споруди майже весь час грає джаз.



До речі, до уваги стокових фотографів - будівля захищена копірайтом, тому просто так виставити її фотографію у фотобанках вам не дозволять. Потрібен так званий property release. Або ж поступіть хитріше - помістіть у Editorial, а ті, кому вона треба, самі розберуться з правами. У будь-якому разі, саме так я і зробила.

У мене немає фото панорами міста - то все та шалена швидкість винна! - тому покажу дві чужі фотографії. Справа - знаменита і дуууже красива Маунт Рейнір. Я в неї просто закохалася!





Бачите ялиночку зверху? Вона там буває лише перед Різдвом - і ми її застали!
Ну а тепер вигляд міста з верхньої «тарілки» вежі.



downtown, з усіма офісами й фірмою містера Ґейтса. ми бачили озеро, біля якого він живе, і декілька його хмарочосів.



Сіетл - ще й портове місто. Тихоокеанське узбережжя.
неподалік завод "Боінг", де роблять симпатичні літачки :-)











Тоні біля крихітної підзорної труби  - а взагалі цих труб по всьому периметру велетенської тераси дуже багато.



шеф знимкує дружину



а це вже ми вийшли надвір. тепер знову можна задирати голову догори)))


вреднючі сіетлівські чайки)
Гарного тижня вам!

США, мандрівки

Previous post Next post
Up