Україна на захисті Грузії. УНА УНСО 1992-1993рр. Абхазія. Частина 1

Apr 07, 2008 00:07


"Україна на захисті Грузії" саме так називається гілка форуму, на яку нещодавно я отримав лист.




Процитую транслітер в українській формі:
"В 1992 році почався Грузинсько-російський конфлікт в західному грузинському регіоні , - Абхазії в котрому мусульманські сепаратисти Апсуа та російські "добровольці" взяли штурмом місто Гагра на побережжі Чорного моря.
Грузія втягнулась в війну та більшість жителів Абхазії етнічні грузини, почали обороняти місто Сухумі. 27 Вересня 1993 року Сухумі пав, після чого, росіянами був проведений жорстокий геноцид грузинського населення Абхазії.
Вже в 1992 році, коли почалась війна, в Сухумі прибули молоді українці з УНА УНСО. Але, багато хто не зна, що крім УНА УНСО, в Абхазії воювали і громадянини України і українці, що проживали в той час в Абхазії.
Українці були єдиними, хто встав на захист грузинського народу і пали в боях за Шрому, Гулріпш, Сухумі та Галі."

Мені важко судити хто тут був правий, а хто ні. У війні немає вигравишх та програвших. І немає такого, що той, у кого більше правди, той переможе. Росія в війні виступила в ролі агресора, а Україна в ролі захисника. Починючи розбиратись в архівах, фотогалереях, розповідях та іншому, я свято вірив, що РФ та абхазькі сепаратисти це погані хлопці, а УНА УНСО і Грузія це хороші хлопці. Але чим далі я копав, тим більше я розумів, що тут не було хороших та поганих, у всіх була своя правда, та кожен за неї боровся.



Хочу звернути вашу увагу не на сам конфлікт, що мав в історії Грузії, а на те, що українські війська УНА УНСО в мирний для України час, захищали інтереси країни, у якій по сьогоднішній день, нас українців поважають, цінують та люблять, за те що в наших жилах тече саме ця кров, а душа, саме така, - "українська".
Пропоную переглянути фільм покійного Георгія Гонгадзе "Тіні Війни" присвячений війні в Абхазії. Фільм містить сцени, які не раджу переглядати людям із слабкою психікою.
"Тіні війни" частина 1

image Click to view



"Тіні війни" частина 2

image Click to view



"Тіні війни" частина 3

image Click to view

війна, УНА УНСО, Грузія, Абхазія, 1992-1993рр

Previous post Next post
Up