Менти спровокували бійку біля Верховної Ради

Jun 05, 2012 13:26

Оригинал взят у jesfor в Менти спровокували бійку біля Верховної Ради
Як кажуть в Росії, нішто нє предвєщало развітіє собитій. Коли ми на десяту годину дізналися, що закон про регіональні мови прийняли у першому читанні, то відверто розчарувалися і вже збиралися думати про "відступ".

Тут ще награнув дощ. Ну все, сам Бог велів закінчити акцію щодо захисту української мови скигленням про окупацію.

Але менти подарували не просто видовище, а переконання, що акція все-таки пройшла добре. Так були сутички (локальні) між демонстрантами та космонавтами. Останні декілька разів застосовували сльозогінний газ.

Але вже після закінчення дощу загін космонавтів (20-30 осіб) чомусь вирішили прорватися з боку сходів (вхід у маріїнський парк зі сторони Кабміну). Вони так активно пересувалися, що почали штовхати людей - попадали бабусі, жінки, чоловіки. Це викликало агреснивну реакцію в людей, які теж штовхнули. Ну а далі "слово за слово". Зрештою виникла велика бійка за підсумками якої в оточенні опинилося 25-30 "космонавтів", які були перелякані (бо їм надавали люлей) і не знали, що робити.

Не далеко від фонтану в самому Маріїнському парку оточили ще один загін поліцаїв - 30-40 осіб. А вони всередині (кільцем) тримали 5-10 протестуючих. Ці теж були переликані і не знали що робити. Зрештою їм дали відступити і ті втекли.

Загалом бійка тривала 7-10 хв.
Відео

1. початок бійки

image Click to view



2. Ментів б'ють касками, по голові ногами, застосовують проти них газ

image Click to view



3. Продовження бійки

image Click to view



4. Перелякані космонавти

image Click to view



5. Відступає друга група

image Click to view



6. Відступає перша група, яку побили

image Click to view



Previous post Next post
Up