Фемінізм is...

Oct 09, 2012 00:37

Побачила на Книжковому Арсеналі книжку-картинку "Фемінізм is...". Одна з авторів - zumka
Я справді проперлася, як і, свого часу, від "гендерних" картинок.
Ось мої улюблені малюночки :)


Read more... )

картінго!, гендер

Leave a comment

Comments 21

freeckle October 8 2012, 21:46:24 UTC
догляд за собою - хобі?)

Reply

gohatto_n October 9 2012, 06:47:34 UTC
для декого це взагалі сенс життя...

Reply


karposhka October 8 2012, 23:11:40 UTC
які картиночки!))

пішла начиталася віршів Теліги, як побачила мимохідь назву поста. Вона для мене взірець фемінізму.

Reply


ce_xu October 9 2012, 02:54:02 UTC
перша картинка якась сумнівна, в моїй голові досі фемінізм і секс-символи будь-якого ґатунку існували у паралельних вимірах )

Reply

gohatto_n October 9 2012, 06:48:53 UTC
фемінізм проти гламурних секс-символів, які стрижуть усіх під один шаблон, і через які дівчатка себе калічать як не ботексом, так шмотексом. Але феміністкам не чужа сексуальність і сексуальне бажання ;)

Reply

ce_xu October 9 2012, 07:18:19 UTC
як на мене, поняття "символ" означає "об'єкт", а це якось з фемінізмом не узгоджується :)

Reply


olenya_lli October 9 2012, 04:55:14 UTC
Деякі тези-підписи дурнуваті, як на мене. Особливо про провину/помилку і взуття. Ну, й машинами краще займатися фахівцям. Хобі бувають різні) А ще українською "нудить", а не "тошнить". І для феміністок є цікавіші цінності, ніж діаманти, ні?)

Reply

gohatto_n October 9 2012, 06:51:20 UTC
Про провину. Йдеться про те, що у нас у суспільсьтві є стереотип: згвалтували - сама винувата. Згвалтували - а ти спровокувала. Побив чоловік - а чого, дура, рот розкрила, треба було бути розумнішою. Тут це мається на увазі.
Про взуття: для мене якраз неходіння на каблуках - це як символ вільних поглядів )))
Звісно, цінності є цікавіші за діаманти, але так іноді хочеться діамантів))

Reply

olenya_lli October 10 2012, 05:18:06 UTC
:) Я не відношу себе до феміністок, але на стереотипи не зважаю. І поводжуся так, як вважаю правильним-зручним. І захищаю те, що вважаю потрібним-важливим.

Reply


ducktell October 9 2012, 06:11:20 UTC
а як же тоді "жінка теж людина, а не сексуальний об'єкт"? мені чомусь здавалося, що фемінізм це свобода від оцінок в площині сексуальності. і до чого тут розмір грудей? це взагалі питання смаку чи моди.

Reply

gohatto_n October 9 2012, 06:55:55 UTC
звісно, фемінізм проти експлуатації жіночого образу, скажімо, у рекламі у якості "м'яса" і т.д. Але особисто мені приємно бути об'єктом бажання) Думаю, важко знайти гетеросексуальну феміністку, якій це неприємно. Проте по-різному це буває. Якщо б мені сказали: "Оооооо, какіє у тєбя буфєра, оу, я би тя щаз.." (ну. якби у мене були буфєра, звісно)), то від цього хочеться блювати. Але для багатьох жінок таке ставлення є нормальним. І вони будуть накачувати собі цицьки, аби тільки у когось встало і потекла слина.
Я особисто кайфую від того, що мене хочуть не за сіськи ;) Тобто попри те, що оточення свідомо або несвідомо твердить про те, що нема цицьок - це недожінка (почитайте, хоча б, обговорення сісєчних конкурсів у Лєбєдєва), я ніколи не почувала себе сексуально невостребуваною, скажімо так. Ось про це перша картинка :)

Reply

ducktell October 9 2012, 07:15:12 UTC
те, що вам приємно бути "об'єктом бажання" це природньо. але це не фемінізм. "викликати бажання" це і є експлуатація своєї сексуальності, незалежно від середовища. не має жодної принципової різниці чи ця експлуатація дозволяє збільшити продаж спортивних мотоциклів, отримати кращу оцінку в університеті чи зайти в метро на півтори секунди раніше, не витрачаючи енергію на боротьбу з дверима, що для вас відкриє захоплений чоловік. так чи інакше, суб'єкт цього бажання міняє свою поведінку під впливом маніпуляції його сексуальними інстинктами.

а залежність між розміром грудей і рівнем сексуальності це міф. і мені не потрібен для цього лєбєдєв, я сам чоловік, і мені достатньо проаналізувати власні відчуття.

Reply

maryxmas October 9 2012, 07:26:32 UTC
чоловік, який розповідає жінці, що таке правильний фемінізм -- це завжди дуже кумедне видовище.

Reply


Leave a comment

Up