Apie sultinius

Apr 09, 2008 11:48

Sultinių yra daug ir pačių įvairiausių. Kai kurie iš jų išverda per pusvalandį, kai kuriuos reikėtų virti 6-8 valandas ir ilgiau. Iš ko juos virti, irgi labai platus spektras. Pamėginsiu bent truputį apžvelgti šią temą.

Sultiniai )

maistas

Leave a comment

Comments 19

popas April 9 2008, 09:50:37 UTC
Įdomu buvo paskaityti, ypač apie skaidrinimą. Ačiū :)

"turguje paimti broilerių nugarėlių, jas šiuo metu parduoda po 3-3,5 lito už kg." - o nugarėlės iš principo geriau tinka sultiniui nei kiti kaulai? Nes turguje mačiau ir šiaip kaulų po 2 Lt :) Jaučiu nugarėlėje daugiau kremzlių taip?

"Jeigu vieta šaldytuvo kameroje ribota, sultinį galima nuvirti, kol liks tik pusė ar net tik trečdalis buvusio tūrio" - jau nukoštą geriau ar ne?

"Dar vėliau papildysiu, jeigu prisiminsiu, ką pamiršau." - daržovių sultinys :)

Reply

giedrius_v April 9 2008, 09:55:57 UTC
> "turguje paimti broilerių nugarėlių, jas šiuo metu parduoda po 3-3,5 lito už kg." - o nugarėlės iš principo geriau tinka sultiniui nei kiti kaulai? Nes turguje mačiau ir šiaip kaulų po 2 Lt :) Jaučiu nugarėlėje daugiau kremzlių taip?

Šiaip, tose nugarėlėse mėsos yra kažkiek, skanesnis sultinys gaunasi, nei vien tik iš kaulų, ypač kai trumpiau verdama. Bet vien tik iš kaulų irgi gausis kuo puikiausiai.

> "Jeigu vieta šaldytuvo kameroje ribota, sultinį galima nuvirti, kol liks tik pusė ar net tik trečdalis buvusio tūrio" - jau nukoštą geriau ar ne?

Jo, pamiršau paminėti, kad čia jau kalbama apie nukoštą sultinį. :{)

Reply


little_hell_cat April 9 2008, 10:12:52 UTC
Fantastika! Ačiū! Labai naudingas ir informatyvus straipsnis.

Reply


nemunas April 9 2008, 11:01:55 UTC
Vakar viena akim per LTV pavakario programą mačiau kažkokią archeologę (lyg ir) šnekant, kuri nesenai yra išleidusi knygą apie senovės lietuvių valgį, gal teko vartyt?

Reply

giedrius_v April 9 2008, 11:03:03 UTC
Čia gal apie "Lietuvių kulinarinis paveldas"? Ne, šitos dar neteko..

Reply


garga April 9 2008, 13:08:50 UTC
kaip aš laukiau šito posto. Ačiū tau. Gan dažnai tenka vištą apipjaustyti ir palikti tik karkasą, o iš jo virti sriubą. Dabar žinosiu kaip teisingai išsivirti sultinį. dar kartą ačiū.

Reply

giedrius_v April 9 2008, 17:23:42 UTC
Į sveikatą :{)

Reply


shipokliakas April 9 2008, 18:39:17 UTC
Na kaip smagu skaityti tą abėcėlę :)

Reply


Leave a comment

Up