Tipiškas pavyzdys, kai praleista proga patylėti

Dec 31, 2010 10:10

Na, prieš Naujuosius dauigelis institucijų nepraleidžia progos vienaip ar kitaip "atsižymėti" žiniasklaidoj ir pademopnstruoti aršų darbą ir nuoširdų rūpestį visuomene.
Bet VMI pastarosiom savaitėm aiškiai nepataiko į taktą - dar ne taip seniai apsigėdino reklamuodamiesi kaip baudė vargšus studentus, aptikusi jų renginio metu prekybą alkoholiu. ( Read more... )

media

Leave a comment

Comments 8

madama_volpe December 31 2010, 08:34:21 UTC
Aš iš pradžių maniau, jog jie JUOKAUJA ir kad tai koks nelabai kaip pavykęs pokštas a la happy new year :-/

Reply


jurkis December 31 2010, 09:27:43 UTC
Iš esmės, viskas ten normaliai, iškyrus tai, kad savo ar kaimyno kiemo nukasimą galima pakišti po reikalavimu įforminti kaip darbo santykius ar individualią veiklą. Kaip kažkada norėjo "legalizuoti" bulviakasio talkas.
Šiaip tai jau teko matyi prie namų skelbimą - "nukasame sniegą, išrašome PVM sąskaitą-faktūrą". Mano galva, jei sniego kasimas teikiamas kaip paslauga (kaip kirpimas, siuvimas ar pan.) - tai ir susimokėk mokesčius.

Reply


anaiptol December 31 2010, 19:56:49 UTC
ne, nu bet rimtai, jei žmogus nori daryti biznį iš sniego nukasimo, o ne padalyvauti talkoj ar vieną kartą per žiemą paimti už pagalbą kaimynui 20 litų - kuo čia kitokia veikla negu koks krepšių pynimas?..
(O VMI šiaip nervina, kad a) slepia savo RSV skyriaus kontaktus su pavardėm ir b) kad neatrašinėja.)

Reply

gedas December 31 2010, 23:27:29 UTC
>teikti nenuolatinio pobūdžio, t. y. tik esant poreikiui, pvz. po didelės pūgos, paslaugas savivaldybei ar kitiems asmenims už kurią atlyginama pagal atliktą darbą (t.y. nėra nustatytas pastovus užmokestis), gali pasirinkti ar registruoti šią veiklą, kaip individualią veiklą, ar vykdyti ją pagal sudaromas civilines (paslaugų) sutartis<

nenuolatinio pobūdžio - kaip galima suprasti - ir jei kaimynas paprašys traktoriumi nustumdyti sniegą po smarkesnės pūgos nuo keliuko, o po to išties už sugaištą laiką ir kurą dešimtlitį.

Jei žmogus ketina daryti biznį - tai vargu ar bus įmanoma pavadinti nenuolatine.

Reply

anaiptol January 1 2011, 08:47:12 UTC
gal todėl, kad negali sniego kasimas būti nuolatinė veikla, nes sniegas pas mus ne kiaurus metus:) o kartais būna net nenormaliai karštų vasarų...

"Tuomet, kai gyventojas, pageidauja teikti vienkartinio pobūdžio atlygintiną paslaugą, individualios veiklos registruoti neprivalo, jis gali sudaryti civilinę paslaugų sutartį."

va, VMI sako "gali", bet nesako "turi", vadinasi, yra dar spragų!:D

Reply

gedas January 1 2011, 10:50:39 UTC
Tekste gi matyti, kad "nenuolatine" VMi turi net ne žiemos, kaip sezono masto laikotarpį, o kone ir vienkartinį įvykį, pvz., didelę pūgą:

"teikti nenuolatinio pobūdžio, t. y. tik esant poreikiui, pvz. po didelės pūgos"

Žodžiu, sumąstei vieną kartą metuose kaimynui keliuką nustumdyti traktoriuku - koks džiaugsmas - tau tereiks sudaryti civilinę paslaugų sutartį! O gal ir nereiks, bet čia jau kaip pasiseks su VMI žodžio "gali" interpretacija..;)

Reply


visi mes šešėly:) anaiptol January 1 2011, 11:08:09 UTC
na, vadinas, imant pinigus reikia gerai apsidairyti, ar už pusnies nesislepia mokesčių inspektorius:D
o jei ką, sakyti, kad čia ne užmokestis už atliktą darbą, o auka.

Reply

Re: visi mes šešėly:) gedas January 1 2011, 11:30:20 UTC
taip, kad netapt mokesčių inspoektoriaus auka..;)

Reply


Leave a comment

Up