Automobilių įsukimo ypatumai mūsų rajone

Jul 07, 2009 08:38

Tai toks mažutis siaurutis įsukimas iš Žalgirio į Rudnios gatvę. Bet, panašu, jis aukso raidėmis įspaustas į kiekvienos, save gerbiančios "furos" (krovininio vilkiko) maršrutą.


  



Paprastai regiu tokį vaizdelį - "fura" stabteli prieš perėją, įnirtingai pūkšteli, o kartais net trumpai ūbteli, perspėdama stovinčius prie perėjos nesusipratėlius.
Tie traukiasi atgal, glaudžiasi prie tvoros, kiti, jei šiaip prašalaičiai, o ne rajono senbuviai, regėdami kaip vilkikas rengiasi važiuoti ant šaligatvio, net pabėgėja tolyn dešimtį-kitą metrų. Matyt pagalvoja, jog vairuotojas išprotėjo ar šiaip koks maniakas. Juokinga žiūrėt - o juk ką tik rengėsi narsiai pereiti gatvę ir gal net tikėjosi, kad mašinos sustos prieš perėją...
"Prasivaliusi" kelią, "fūra" lėtai iškilmingai užvažiuoja ant šaligatvio ir spraudžiasi į siaurą gatvelę. Ir žinoma, įsispraudžia, nudumia tolyn, bejėgiškai keiksnojama kone visų aplinkinių.
Pėstieji pamažėle grįžta prie perėjos, it išgasdintų naminių paukščių būrelis. Ir jau kelis kartus gerai pasidairo prieš drįsdami žengti - automobiliai čia stoja labai jau nenoriai (mat kone kas keliasdešimt metrų prisagstyta šviesoforų ir kiekvienas nori pralėkti bent du-tris).

kelias karuose

Previous post Next post
Up