fub

Baking

May 01, 2021 15:19


I have been making chocolates with flexible silicone molds, because those are easy to get the chocolate out of once it’s been set. I did try an experiment with filled chocolates: applying the chocolate with a brush to the edge of the mold, let that set, then pour in the filling (I used caramel sauce) and then fill it off with more chocolate. ( Read more... )

cooking

Leave a comment

Comments 8

beauty_forashes May 1 2021, 22:11:22 UTC
You're so creative with food. I'd never have the patience for chocolates.

I should keep mayonaise in mind next time I make myself an omlette. I only eat the whites and the cats usually get the yolks.

Reply

fub May 4 2021, 08:23:01 UTC
Now I feel bad because I have directly contributed to the cats being deprived of their yolks! ;)
In a pinch, you can also find recipes for 'whole egg mayonaise', which works well too.

Reply

beauty_forashes May 4 2021, 12:30:52 UTC
Now I feel bad because I have directly contributed to the cats being deprived of their yolks! ;)

Nah, they eat them but I can tell they're not nuts about them either. LOL!

I'm going to try making mayo if and when I need some in the future, you have me curious now. :)

Reply

fub May 4 2021, 12:45:04 UTC
I used this recipe, but I used three yolks instead of two whole eggs, and it came out really well too.

Reply


anemoona May 2 2021, 07:37:09 UTC
Wat gek dat het niet lukte met de harde vorm. Ik heb ooit een chocolade workshop gedaan en het was zo simpel als je het zegt. Chocola in de vorm, overtollige eruit gieten, in de koelkast laten stollen, vulling erin, laagje chocola erover, weer laten stollen. En dan met een ferme tik de chocolaatjes uit de vorm halen.

Reply

fub May 4 2021, 08:24:14 UTC
Ik denk dat als je niet zelf de chocolade moet temperen en daarna op temperatuur houden zodat het vloeibaar-maar-wel-getemperd blijft, en dat iemand je bij elke stap zegt wat je moet doen en hoe lang dat moet duren, dat het dan een heel stuk minder complex is.

Reply

anemoona May 5 2021, 06:30:54 UTC
True. Zij hadden daar een mega chocoladefontein die de hele tijd vloeibare chocola uitspuugde, vast op precies de goede temperatuur.

Reply


Leave a comment

Up