Banana and toffee. Banoffee. Нежно. Воздушно. Сладко. Даже название у этого десерта сладкое, округлое и томное. Произносится на выдохе, как мягко оседающее суфле, -- баноффи па-ай...
Посмотрите ссылку оригинального рецепта, там Иэн упоминает вариант начинки из яблок, сваренных в апельсиновом соке до состояния пюре:
Only one variation is acceptable as far as I am concerned and this is ‘Apploffi’. Replace the bananas with a layer of cooked apple puree made using a mixture of Bramley’s and Cox’s apples cooked in a little orange juice with some Muscovado sugar, then cooled. This version cuts the richness of the toffee and cream nicely.
Comments 25
Reply
Reply
Варенье из молока))))
Reply
Reply
Reply
Reply
Only one variation is acceptable as far as I am concerned and this is ‘Apploffi’. Replace the bananas with a layer of cooked apple puree made using a mixture of Bramley’s and Cox’s apples cooked in a little orange juice with some Muscovado sugar, then cooled. This version cuts the richness of the toffee and cream nicely.
Reply
Reply
Reply
Reply
Leave a comment