(Untitled)

Jul 10, 2006 19:56

Jag har precis (på tåget hem från Hult) läst ut "Spirits in the Wires" av Charles de Lint. Det måste vara en av de bästa böcker jag läst. Jag köpte den på ren impuls för - tror jag - över ett halvår sedan, bara för att jag plockat upp den på måfå och studerat omslaget och baksidestexten. Den hade en så otroligt lovande handling, tyckte jag: Ett ( Read more... )

Leave a comment

Comments 8

bkwrm_kntr July 10 2006, 19:04:32 UTC
Wow, du gillar CdL! Yay!

Resten av hans böcker är precis lika bra. Mer om karaktärerna i Spirits in the Wires kan du läsa i t.ex. novellsamlingarna Dreams Underfoot, The Ivory and the Horn, Moonlight and Vines och Tapping the Dream Tree, samt i romanerna The Onion Girl och Someplace to be Flying.

(um, jag halkade in här från khetienns boktipssida!) (Hälsa quasilie!)

Reply

fluffpudel July 10 2006, 21:38:03 UTC
Hehe. Ja, jag har upptäckt honom.

"Pixel Pixies" och "Saskia" nämns i förordet i alla fall. Är det fler?

Reply

fluffpudel July 10 2006, 21:40:33 UTC
Dum fråga, klart det är... Jag menade väl att handlingen i boken verkade bygga vidare på de novellerna. Men att andra romaner berättar mer om figurerna förstår jag ju också... Jag är lite trött. :)

Reply


oakfairy July 10 2006, 19:32:58 UTC
Ååh, älska de Lint! Nu ser jag ju att bkwrm_kntr redan hittat hit, och hon är den verkliga kännaren. Jag bara myser när jag tänker på hur lite jag läst och hur mycket det finns kvar. :D

Reply


naye July 10 2006, 23:21:54 UTC
Charles de Lint! ♥♥♥

Charles de Lint är underbar. Och det som är så fantastiskt är att hans andra böcker faktiskt är så bra... Jag hade lite samma känsla första gången jag läst ut en av hans böcker, och så läste jag fler, och så var de bara så bra ( ... )

Reply

fluffpudel July 11 2006, 11:46:01 UTC
"Someplace to be Flying", okej... Den ska jag leta efter. Jag såg också en som hette "Mulengro" på Akademibokhandeln, så den kanske jag ska köpa. Det var inte en Newfordbok, dock (om jag fattade det rätt). Spirits var den Newfordbok, precis som du sa.

Att hans andra böcker skulle vara lika bra låter nästan för bra för att vara sant, med tanke på hur många det verkar finnas. Men med tanke på hur många sjukt bra vändningar och storytrådar han fick in i Spirits in the Wires är det kanske inte konstigt om han har det som vana...

Reply

naye July 11 2006, 11:49:53 UTC
Jag har inte läst den, men den är - vad jag förstått - lite mörkare än hans vanliga böcker, och något av en mordgåta? Fast med romer och lite annat... Så jag vet inte hur mycket den liknar de Newfordböcker jag tycker är bland det bästa jag läst, någonsin. Han är verkligen helt otroligt bra som författare - fick Janne att läsa Somplece to Be Flying, och han tyckte också den var jättebra. Så det är inte bara jag och bkwrm_kntr... :D

Reply


nordiclania July 12 2006, 21:12:16 UTC
Wow, låter som en mycket intressant bok! Tror att jag måste läsa den jag med. :)

Reply


Leave a comment

Up