Про ефективних менеджерів

Mar 26, 2012 10:18

Оксана Забужко виклала на ФБ "дворічне" інтерв'ю Володимира В'ятровича. Оповідь історика про досвід керування архівами СБУ "за Ющенка" нагадала 2005 рік, коли державна служба в очах молодих випускників стала дещо привабливішою, ніж за Кучми. Власне, не самим "лейблом" держслужби, а можливістю працювати на загальне благо - bono publico, intérêt ( Read more... )

політика, історія, менеджмент

Leave a comment

Comments 7

pry4ilok March 26 2012, 08:36:33 UTC
Кагебісти не бувають колишні.

Наша патріотична влада, пам'ятаючи, що все тече і все змінюється, вибрала за пріоритет власні тили, воно якось своя сорочка... пустивши на самоплив ідеологічний фронт,більше того - його передовицю, що було великим глупством... І ось тепер ВЕСЬ ідеологічний фронт у ворожих, якщо говорити без еківоків, руках.

Reply

ferike March 26 2012, 09:06:37 UTC
Мій пост не зовсім про це. Імхо, марно сподіватися від найвищої влади - навіть патріотичної - що вона за кілька років наведе лад в усій країні. Найвища влада може дати імпульс у певному напрямку, але якщо "менеджери середньої ланки" його не продовжать і не поширять, то імпульс вичахне. Наприклад, ніхто не сумнівався в чесності та патріотизмі Нельсона Мандели, але середні кадри ANC виявились не зовсім готовими для втілення його бачення - звідси й непрості роки, які переживає постапартхейдова ПАР.

Reply

pry4ilok March 26 2012, 09:27:40 UTC
:)Інколи важко відрізнити імпульс від копняка.

А люстрація, в руслі того ж імпульсу, - річ дуже корисна, інколи - необхідна, як операція й хіміотерапія... Бо в чому чахне імпульс? У ворожих проїсках...

Reply

ferike March 26 2012, 10:11:19 UTC
Ой-ой, з такими друзями й ворогів не треба :)
Я не кажу, що люстрації не треба. Але думаю, що погані люди особливо впливові тоді, коли добрі люди - пасивні, ліниві та плаксиві.

Reply


lovkyj_man March 26 2012, 21:42:57 UTC
Для того, щоби це (напевно гарне) правило працювало потрібно, щоби і "доручення, що вони мають зробити за день, тиждень, місяць" теж мали сенс. А то постав якогось дядька з ТУМ ім. Шевченка, так він таких доручень навидає... Це і є або досвід, або природний талант "керівника".

Reply


ollko March 26 2012, 21:52:22 UTC
якось віктор рог розказував (за наливайченка його попросили прочитати лекції про оун та упа в сбу): прийшов, розказав, потім підійшли молоді хлопці і сказали - а як ми можемо засуджувати свої дідів? ми цього ніколи не зробимо... валити треба було, а не перевиховувати. але валити означало - від юща, дєдушек кравчука, кучми, плюща та іже.

Reply


(The comment has been removed)

ferike April 3 2012, 12:20:13 UTC
а зараз українські новини часто читаєш?

Reply


Leave a comment

Up