Leave a comment

Comments 5

sokyra November 13 2010, 01:39:13 UTC
А хтось реально сприймає (починав сприймати) серйозно Януковича/Азарова "на міжнародній арені"?

Щодо мови - є підстави стверджувати, що Росія взагалі якось реагує на мовну ситуацію в Україні? Якісь урізування, збільшення, розширення на саме завдяки мовному аргументові?

До речі, Литвин каже, що мовні "законопроекти навіть не внесені до порядку денного роботи парламенту" - http://news.dt.ua/news/59258

Щодо податкового кодексу - як прогнозуєш розвиток подій?

Reply

ferike November 13 2010, 08:27:03 UTC
МВФ, здається, сприймає цей уряд серйозно. принаймні поки що. не сумніваюсь, що як мінімум наступний транш стенд-бай вони виділять.

що ж до Росії, то поки що "мовний" спектакль не дає результатів. щось я не бачила з боку Росії особливих преференцій Україні, незважаючи на щоденні декларації дружби. дружба виходить "в одні ворота". можливо, навчений попереднім досвідом, Кремль не вірить у щирість хитрого хохла і тому не квапиться розкривати йому обійми.

побачимо, що буде 16 листопада - скільки людей приїде на страйк і як вони поводитимуться.

Reply

ferike November 13 2010, 08:27:43 UTC
себто не на страйк, а на мітинг.

Reply


iozhikov November 13 2010, 13:43:47 UTC
Стаття цікава. Хоча про справедливість гіпотези ще можна подумати. Мабуть, є різні чинники, серед них і цей театр, але чи він головний - не знаю. Фінансову жорсткість можна було (мабуть) показати іншими способами: скоротити витрати уряду, здерти з Ахметова більші податки,... стоп, це пішов би вже не театр, а реальні свої фінанси. Да, щось є. Про мову ще давніше говорили, що всім там мова байдуже, крім представників Москви. Може навіть цей закон покаже, що там переважає: свої інтереси чи воля російських ідеологів.

А з третього боку, воно все нестабільне. Розказували, наприклад, що Янукович збирався офіційно проголосити належність України до "русского міра" і що ніби доповідь лежала вже на столі. Але чомусь не сталося.

Ще з одного боку - є можливості впливу різного, знайшлась би тільки якась сила.

Reply

ferike November 13 2010, 14:09:42 UTC
щодо твого останнього речення - дійсно, знайшлась би тільки якась сила! якби мільйон українців вийшов на вулицю, це був би зрив спектаклю. але треба той мільйон назбирати.

Reply


Leave a comment

Up