ІноСМІ на дроті

Mar 23, 2010 09:49

"Нью-Йорк Таймз" дала гарний репортаж про родину о. Юрія Воловецького - греко-католицького священика з Рудна Львівської області. Останні педофільські скандали в католицькій церкві дали ще один привід для дискусії про целібат.

"Важливо, щоб священик пізнав не тільки самого себе. Маючи сім'ю, священик вчиться спілкуватися з іншими людьми та дбати ( Read more... )

релігії, соціум

Leave a comment

Comments 5

lvivil March 23 2010, 10:50:32 UTC
стилістичне уточнення: не СМІ, а ЗМІ (тобто не "срєдствА" а "Засоби"), звиняйте :)

Reply

Дякую. ferike March 23 2010, 11:04:31 UTC
тут я маю на увазі саме російський сайт ИноСМИ, створений для моніторингу закордонної преси та відстежування згадок про Росію.

я навмисно вжила в заголовку назву цього сайту, щоб підкреслити, що Україна такого ресурсу (на превеликий жаль і сором) не має. щоб заповнити порожнечу, в даному пості я наче перебираю на себе функцію ознайомлення українських читачів із висвітленням України в іноземних ЗМІ.

дякую за вашу пораду.

Reply

Re: Дякую. lvivil March 23 2010, 11:08:22 UTC
зрозуміло... ну тоді не перейматесь тим... я відразу не зрозуміу гумору ) думау якшо СМИ то не СМІ, якщо ЗМІ то не ЗМИ )) успіхіу!!!

Reply


raw_stick March 23 2010, 11:29:30 UTC
Целібат однозначно має піти в топку як штучне нововведення, зумовлене суто злободенно-економічними, а не вічно-духовними міркуваннями. Обставини, які його спричинили, давно зникли, тож збереження практики священичого целібату є безглуздям.

Reply

ferike March 23 2010, 12:37:58 UTC
я теж вважаю, що єдина користь целібату в 20-му сторіччі - це те, що він підказує письменникам чудові ідеї для книжок :) скільки є гарних літературних сюжетів про страждання закоханих священиків та їхніх подруг...

думаю, збереження цноти доречніше для ченців, які свідомо зрікаються "миру". роль священика інша - священик має жити разом із "миром" і поділяти його проблеми, щоб допомагати людям виконувати заповіді і вдосконалюватись.

Reply


Leave a comment

Up