Мир, дружба, жвачка

Apr 26, 2011 00:55

Дружба краща за романтичні відносини тим, що:

1. У дружбі кожен цінує межі особистого простору іншого, а в романтичних відносинах ці межі часто ігноруються (в силу емоцій, але факт залишається фактом).

2. Друзі перш за все поважають один одного, а хлопець і дівчина інколи за своїми почуттями про це забувають.

3. Друзям перш за все цікаво спілкуватись ( Read more... )

стосунки, філософствування, психологія

Leave a comment

Comments 13

palerona April 26 2011, 04:49:44 UTC
Друзів може бути декілька, а коли в стосунках більше двох - це уже не буде ні стосунків, ні поваги, ні почуттів.

Reply

elvira_black April 26 2011, 07:20:11 UTC
Так. Людина не може обмежити своє коло дружнього спілкування лише однією людиною, відкинувши всіх інших. В ідеалі стосунки з однією людиною і дружба з декількома іншими мають гарномійно поєднуватись, а не змагатись і врешті взаємознищуватись.

Reply


tui_tikki April 26 2011, 05:29:58 UTC
+1 не бачу себе у романтичних відносинах наразі.

Reply


femefatalle April 26 2011, 06:56:28 UTC
неплохо получается, когда парень - не просто вторая половинка, а и друг!

когда-то у меня так было! И было идеально. Только потом дружба победила, наверное, любовь. А любовь испопелила дружбу =) И сейчас я больше скучаю по нему как по другу, чем парню.

Но как бы ни было. Вторые половны на жизненном пути меняются, а вот настоящие друзья рядом всегда, даже если вы замолчите на лет 5, а потом вдруг созвонитесь =)

Reply

elvira_black April 26 2011, 07:27:21 UTC
так, я теж вважаю дружбу першоосновою ) було б класно змогти поєднати це в одних відносинах.

Reply


sagna April 26 2011, 11:28:35 UTC
дружба то краще), але, наприклад, зрада друга болючіша. Бо в стосунках, ти хай і підсвідомо, але здогадуєшся, що це може бути вулиця з одностороннім рухом, а от від друга такого явно не очікуєш...

і 5 дуже спірне:) особливо це залежить від віку і статі!

Reply

elvira_black April 26 2011, 14:56:22 UTC
Зрада в принципі болюча...

5-те спірне, кажеш? Мм ) Насправді, я не претендувала на об'єктивність, звісно ж. Є дитяча дружба, де ревнують, і є дорослі відносини, в яких люди пройшли через таке і теж не ревнують, дають один одному свободу. Але у більшості, мені здається, саме так. Я, пам'ятаю, колись в дитинстві свою подругу до іншої подруги ревнувала, але ж це був не дуже свідомий період ) Зараз уже нікого з друзів не ревную ))

Reply


rassvetnaja April 26 2011, 17:37:50 UTC
Я підтримую майже по всіх пунктах, окрім як, теж згодна з попереднім коментом, - 5 пункт таки спірний, по-різному буває, буває що й у стосунках не ревнують, дивлячись які характери зійшлися :). Ну а щодо 6 пункту, то навіть у дружбі не завжди можна знайти таку людину, якій би ти міг 100% довіряти і тому бути відвертим...але тут ми радше говоримо про ідеальну щиру дружбу, тоді я звичайно тільки за. :))

Reply

elvira_black April 26 2011, 18:19:46 UTC
Так, якщо вже говорити про ідеальні відносини, то вони у себе мають включати дружбу як обов'язкову складову, тому всі позитиви дружби мають бути у відносинах )
А щодо щирості - то, можливо, то я її надто ціную, тому дійсно по-дружньому і з власної волі спілкуватимусь лише з людьми, яким довіряю. Можливо, комусь більш важлива спільність інтересів... Але те, що хлопець і дівчина "випендрюються" одне перед одним під час зустрічань або безпосередньо перед ними - факт :)

Reply

rassvetnaja April 26 2011, 18:49:18 UTC
ага, хоча з їхнього боку це не дуже далекоглядно - все одно все колись рано чи пізно стане явним, аби тільки це не сталося вже після штампу в паспорті )))

Reply

elvira_black April 26 2011, 19:14:28 UTC
А інколи буває і так )) Коли люди лише починають зустрічатися, у них все на емоціях, все круто, є енергія себе переробляти, хочеться бути таким хорошим, якось підлаштовуватися під іншу людину, йти на компроміси. А потім півроку-рік проходить, обоє розслабляються, і нагору починають вилазити справжні, а не набуті, риси характеру і поведінки, і це уже стає сюрпризом, приємним чи ні, залежить від обставин )

Reply


Leave a comment

Up