Data?!

Jul 19, 2008 13:28

Jeg trenger bærbar data. Hva skal jeg kjøpe? Hvor skal jeg kjøpe?
Tenker at butikk er enklere i forhold til vedlikehold, reparering, men å kjøpe over nettet er jo billig. Hjelp meg, jeg har null peiling.

Leave a comment

Comments 17

sikksakk July 19 2008, 12:28:34 UTC
Jeg kan hjelpe! Kjøpte nettopp en bærbar selv. Anbefaler Prisguide.no, der kan du sammeligne dataer. Anbefaler 2 GB/2048 MB minne, og velg en PC som kun har "DUAL CORE" prosessor, da jobber dataen veldig mye kjappere. Det er den nyeste teknologien. Unngå "Celeron"-prossessorer. Skal du bære PC-en mye rundt, eller ha den stående? Min laptop veier ca. 2,7 kg, og den er tung nok å bære rundt på, i tillegg til bøker, syns jeg.

Jeg har denne: http://www.prisguide.no/product.php?product_id=91874
Er veldig fornøyd. Men det var et helvete å finne hentelageret når jeg skulle hente den, mest pga forsinkelser i trafikk osv, men jeg syns det er verdt å betale 100 kr i frakt, spesielt når man ikke har månedskort for Oslo. :P

Kan alltids prate mer om det på MSN, og så kan du også få prate med Geir (;

Reply

(The comment has been removed)

sikksakk July 19 2008, 14:09:44 UTC
Hehe, jau.

Jeg syns hvertfall MacBook er alt for dyr tatt i betraktning hva man får. Syns Toshibaen min er kjempebra. Visst er MacBook heite saker, men for Nora som er veldig vant til Windows, regner jeg med, og skal bruke den stort sett til oppgaver og sånn, og ikke så mye filmredigering, musikklaging, og avansert bilderedigering, ville jeg anbefalt Windows. Eller Linux, så klart, helst. :D

Reply

(The comment has been removed)


elledille July 19 2008, 13:12:44 UTC
Macbook! :D

Uansett. Kjøp heller i butikk enn på nettet. Lettere å ha et sted å henvende seg. Hvis du skal ut og reise, pass på at du kjøper et merke som har internasjonal garanti, slik at du ikke flytter til gudvethvor et halvt år, og ikke får den reparert før du kommer hjem. Den kommer til å gå istykker uansett hva du kjøper.

Når du kjøper, sats mer på prosessor/skjermkort osv enn du gjør på harddiskstørrelse og ram, som ofte er ting man kan oppgradere senere. Ikke kjøp harddisk som er mindre enn 120 gb (Det skal godt gjøres for tiden), få med deg DVD-brenner. Fin til backup.

Og husk at størrelsen på skjermen ikke spiller noen rolle. Du venner deg til alt, jeg har hatt 13" i to år nå og trives med det.

Reply

sikksakk July 19 2008, 14:08:21 UTC
Uenig! Netshop har god kundeservice, og dessuten, hvis det er noe troubleshooting så har hvertfall Toshiba veldig bra tilbud. Greia med min laptop er at det fulgte med fem års garanti, som dekker masse, så jeg får masse hjelp fra dem, woo.

Man trenger ikke nødvendigvis DVD-brenner til backup, jeg ville heller foreslått portabel harddisk, som jeg selv syns er greiere, for da har man alt på et sted. Smak og behag, I guess.

Størrelsen på skjermen spiller vel litt rolle? Med tanke på vekt, altså. :)

Reply

sikksakk July 19 2008, 14:10:50 UTC
..Og så har Netshop et hentelager som man kan henvende seg til dersom noe går galt. Veldig hyggelige folk der :D

Reply

elledille July 19 2008, 14:19:47 UTC
Veldig mange har ikke tid eller plass til portabel harddisk, som ogs er mer ustabilt i seg selv. Hvis man har mest bilder, og ikke forferdelig mye, er DVD et fullverdig og helt greit alternativ. :) Aller helst ved siden av portabel harddisk, da harddisker har en forventet levetid på to år, mens DVDer har 20.

Jeg selger jo maskiner, og jeg ser maskinene som kommer tilbake. Altså ser jeg salget fra begge sider. Man lar seg lett imponere av store skjermer, som man så angrer på. Liten skjerm > stor skjerm, fordi man kan koble til en ekstern skjerm som gjerne er like dyr som prismellomlegget til en større skjerm på bærbar. Det eneste er at store, dyre skjermer gjerne kan kalibreres, noe som stort sett ikke er mulig på mindre, billigere skjermer. Ikke at det er så aktuelt for de fleste av oss, da. ;P

Mange firmaer som har gode tilbud, men om man har tenkt til å bruke mye penger på laptopen sin er det veldig mange som setter pris på et sted å henvende seg som har mer kompetanse enn et hentelager. Erfaringsmessig. :)

Reply


Leave a comment

Up