Ka du tru?

Apr 24, 2008 09:59

Jeg vet ikke om folk leste knektens innlegg med et sitat fra en dame i SP?
http://knekten.livejournal.com/48539.html
Jeg bare lurer på hva folk syns om det. tegos kommentar gav meg hakeslepp
så jeg lurer litt på hva andre norske ungdommer syns om landbruk og kulturlandskap?

Leave a comment

Comments 9

gedrekslegej April 24 2008, 19:33:11 UTC
Jeg trodde det eneste Norge var selvforsynt med var kjøtt og meieriprodukter, men at vi allikevel kjøper mer og mer av disse varene fra utlandet, fordi norske fobrukere velger utenlandsk kjøtt.

Men min statisitkk ble oppdatert i 2005, så jeg er vel egentlig ikke til å stole på.

Men bondegårder i Norge er veldig dyrt, da. Jeg stemmer for at geitebønder skal få mer penger, slik at flere har geiter. For geiter klatrer og spiser alt, sauer klatrer nesten ikke i det hele tatt og spiser bare gress. Så om man ønsker å bevare kulturlandskapet og hindre at NOrge gror igjen (grana kommer og tar oss), så er nok geiter veien å gå...

Reply


helge April 25 2008, 00:17:09 UTC
Jeg synes jordbrukskulturen er positiv, men ikke pga severdighetsverdier eller lønnsomhet - er jo en kjent sak at distriktsnorge er gjennomsubsidiert og trekker enorme mengder ressurser ut av statsbudsjettet (ikke at f.eks. kulturnorge er noe bedre) men det at norge fremdeles driver med primærnæring og gir oss et valg - verdier i nasjonalfølelsen med "godt norsk" og det hele,

Litt mer rasjonelt sett, kunne vi lagt ned store deler av distriktsnorge, gjort om noen få tettsteder til turistattraksjoner med noen få gårder, og klistret "godt norsk"-lapper på agurker fra sverige, mens vi brukte subsidieringspengene på forskning eller utdanning og skjøt litt fart på landet.

...Men rasjonelt meg i ræva, distriktsnorge er bra, primærnæringen er bra og om vi gjør oss for avhengige av andre land er vi føkkd uansett.

Reply


edaindirith April 28 2008, 10:16:34 UTC
Det er so mykje å taka omsyn til. Frå eit miljøperspektiv er det nog best at alle bur i ein elder tvo byar, som er so høge som mogeleg (mange skyskraparar) og berre hev kollektivtransport. Men so er det jo andre ting å tenkja på.

Sjølvstende trur eg ikkje mykje på. Det er ikkje mogeleg å vera sjølvstendige på meir enn nokre få umrådre - meir produksjonskapasitet trur eg ikkje me hev. Eg trur det hev fint lite å segja um me er litt sjølvstendige elder ikkje sjølvstendige. Kjem det til ein situasjon der sjølvstende er viktug, er me "føkkd uansett"Men jamvel um jordbruket vårt stel ovleg av nasjonalbudsjettet, og mogelegvis er med å svelta born i fattuge lond, so fær me att i kultursektoren. Me vilde aldri hava halde på den store variasjonen i landet vårt dersom me berre tenkte på avkastning og slikt og alle budde i Bergen elder Oslo ( ... )

Reply


Leave a comment

Up