Leave a comment

Comments 3

lanthilda December 15 2012, 21:28:27 UTC
традиційна Європейська цивілізація у виконанні португальської династії в Бразилії - хай Бог милує :) хоча Дону Жоану ІV, звісно, велике спасибі, що сюди від Наполеона втік і імпровізовано дав старт Бразилії.

а хороша людина Дон Бертран таку книжку написав і продає зараз, що хоть стій хоть падай... десять років тому я би ще якось зрозуміла - і полізла шукати, в чиїх комерційних інтересах. а зараз - ноу комментс.

Reply


edward_trad December 15 2012, 21:36:52 UTC
а що за книжка ?...

Загалом про бразильський монархічний рух дуже мало матеріалів російською ( не кажучи вже про українську )...вони нерідко суперечливі...
та й англійською щось не дуже...а португальською я не бум бум...

Reply

lanthilda December 15 2012, 22:56:54 UTC
Називається "Екологічний психоз". Про антихристиянську природу руху за довкілля, про "екологічну релігію", ну такі всякі коспіраторські теорії.

Насправді, я особливо не моніторю бразильський монархічний рух, оце зараз, перечитавши Ваш запис, пролистала кілька сайтів. Як такого руху не помітила, а представники монархістів, яких побачила - середньовічні динозаври. Тобто, суцільні теорії, викладені примітивною популістською мовою. Приблизно, як коли бразилійські студенти, які про комунізм знають із кількох книжок, розповідають як це круто і романтично :)

Блог Дона Бертрана почитала (раніше про нього, блог, не знала). Перший показник - один коментатор (вже не лізла у відвідуваність). Другий показник - простюшні тексти, не продумані, не красиво викладені. Ну і так далі.

Крім того, багато перечитала про роки, проведені Доном Жоаном Четвертим тут, і не сильно вразилась інтелектом і стратегічністю Брагансів :)

Reply


Leave a comment

Up